Je mladá, krásna, vzdelaná: Neuhádnete, aké povolanie má žena na FOTO, pre túto kariéru sa rozhodla

Zdroj: unilad

Každého poriadne prekvapí, keď mladá Nórka – Lisa-Marie Sommerstadová povie, čím sa živí. Táto, len 25-ročná, žena pracuje už štyri roky v skutočne nezvyčajnom zamestnaní. Sama však hovorí, že ju toto povolanie neuveriteľne baví a napĺňa. Zatiaľ neprezradíme, akú kariéru si vybrala, skúste si najprv tipnúť z fotografií mladej ženy.

 

 

 

 

Dobre sa pozrite na nasledujúce fotky mladej ženy. Aké povolanie by ste jej tipovali? Skúste si popozerať fotografie nižšie: aká pozícia by sa jej podľa vás hodila? 

 

Aké sú vaše tipy? Nebudeme vás už dlhšie naťahovať: táto mladá Nórka sa rozhodla stať murárkou. Pravdepodobne by ste to na ňu nepovedali. Lisa-Marie je však na svoju prácu veľmi pyšná a neskrýva nadšenie z nej: „Zbožňujem svoju prácu. Mojou vášňou je stavať ľuďom domov. Ľudia sú poriadne prekvapení, keď im poviem, že som murárka. Nie je totiž veľa žien, ktoré si vyberú toto zamestnanie,“ prezrádza Lisa-Marie. „Áno, nosím materiál na stavenisko a pracujem s ním. Aby som to zvládla, vyžaduje si to silu a zapájanie svalov, práve to ma však napĺňa,“ hovorí, ako to vyzerá v jej fyzicky náročnej práci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lise-Marie Sommerstad (@sp.diva),

 

Lisa-Marie je jedinou ženou na pracovisku. Hoci pracuje len s mužskými kolegami, tvrdí, že sa doposiaľ nestretla s nemiestnymi narážkami či poznámkami. Tie sa vraj objavujú – paradoxne, práve mimo pracoviska. „Trávim v práci celé dni s mužmi a cítim z ich strany rešpekt. Veľa ľudí by bolo prekvapených z konverzácií, ktoré vedieme pri obede. Veľmi veľa mojich kolegov – robotníkov, je skvelými manželmi, milujúcimi otcami a vieme viesť normálne dialógy. Väčšina ľudí myslí, že práca v stavebníctve je väčšinou len o vulgarizmoch, sexuálnom harašmente a prízemných konverzáciách. To však nie je pravda, s týmto som sa častejšie stretla v politike,“ prezrádza.


Mohlo by vás zaujímať: Žena chcela ušetriť, tak prestala kupovať oblečenie: Pozrite sa, čo ju to naučilo


Práve politika je totiž pre mladú ženu oblasťou, v ktorej by sa rada v budúcnosti uplatnila. V súčasnosti totiž Lisa-Marie funguje tak, že počas týždňa pracuje na stavbe a cez víkendy sa venuje práci v komunite. Priznáva však, že pri dosahovaní svojho cieľa – politickej kariéry - sa niekedy stretáva s prekážkami. „Som mladá, vzdelaná žena, avšak s blond vlasmi, preto musím často ľudí presviedčať o svojich schopnostiach ako političky. Mnohokrát ma okolie podceňuje alebo škatuľkuje, dokonca majú pocit, že si ku mne môžu dovoľovať,“ priznáva.

Lisa-Marie však patrí medzi silné a odvážne ženy, ktoré chcú meniť svet okolo seba, aj preto sa rozhodla bojovať proti prekážkam, ktoré spoločnosť ženám často - aj neúmyselne, vytvára, proti podceňovaniu či degradovaniu. Jej odhodlanie môže poslúžiť ako inšpirácia všetkým ženám, ktoré sa boja, že nemajú šancu sa uplatniť alebo získať prácu, po ktorej túžia.

Viac o téme: Práca Kariéra Zamestnanie Ženy Pre Povolanie Netradičné Kariéru
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: unilad, urbo.com; Text: es; Foto: unilad.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy