8 vecí, ktoré by ste mali začať robiť vo svojich 20 rokoch, ak chcete do tridsiatky zbohatnúť

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Zaujíma vás, akým spôsobom sa dá stať v tridsiatke milionárom? Je niekoľko ľudí, ktorým sa to podarilo. Pozrite sa, aké pravidlá dodržiavali a čím sa riadili, keď sa snažili dosiahnuť tento cieľ. Inšpirujete sa ich radami?

 

 

 

 

 

  1. Zamerajte sa na zarábanie
    Vo svojich dvadsiatich rokoch by ste sa mali zamerať na to, ako zvýšiť prílev peňazí do vašej peňaženky a na váš účet. Uvažujte, akými spôsobmi Okrem toho je tiež dôležité sledovať svoje financie, vďaka čomu budete vedieť, kam vaše peniaze „utekajú“ a ako tomu zabrániť.
  2. Vytvorte si viacero zdrojov príjmu
    Jedným zo spôsobov, ako zbohatnúť, je mať viacero zdrojov príjmov. Vedeli ste, že až 65% milionárov má tri zdroje príjmov, 45% z nich štyri a 29% boháčov až päť a viac? Nespoliehajte sa iba na príjem od zamestnávateľa, uvažujte, ako získať ďalšie peniaze.
  3. Odkladajte si kvôli tomu, aby ste peniaze investovali
    Jediný dôvod, pre ktorý by ste si mali začať sporiť peniaze, je, aby ste ich potom mohli investovať. Aspoň to tvrdí Grand Cardone, ktorý bol vo svojich 21 rokoch na mizine a v dlhoch, ale do tridsiatky zarobil svoj prvý milión dolárov. Upozorňuje však, že ak investovať, tak rozumne.
  4. Nepredvádzajte sa
    Ľudia, ktorým sa podarilo zarobiť, sa nezačali chváliť svojim úspechom. Nekúpili si hneď luxusné hodinky či drahé auto. Vedia totiž, že ich peniaze sa dajú zužitkovať oveľa lepšie než predvádzaním svojho bohatstva.
  5. Investujte do seba
    Do zlepšovania samého seba, do rozširovania svojich vedomostí, znalostí a schopností. Čítajte každý deň aspoň pol hodinu, študujte a vzdelávajte sa - snažte sa neustále zdokonaľovať a zlepšovať.
  6. Dávajte výplatu sám sebe
    Zamyslite sa nad tým, komu všetkému platíte. Vaše peniaze sa totiž dokážu veľmi rýchlo rozkotúľať – hneď ako prídu na váš účet. Je však veľmi dôležité, aby ste si vedeli odložiť aj vy sami. Vytvorte si každý mesiac akúsi „výplatu“, ktorá môže slúžiť napríklad ako odkladanie na horšie časy.
  7. Začnite sa stretávať s ľuďmi, ktorých obdivujete
    Obklopte sa talentovanými a šikovnými ľuďmi, určite totiž poznáte príslovie „S kým si, taký si.“ Táto rada je založená na tom, aby ste sa dostali k ľuďom, ktorí zdieľajú vašu víziu, sú chytrí a kreatívni – pretože tak sa môžu znásobiť vaše šance na úspech.
  8. Nebuďte skromný
    Ak chcete zarobiť, nechcite iba milión - zamerajte sa na získanie vyššej sumy. Majte odvahu myslieť vo veľkom, nenastavujte si nízke méty.
Viac o téme: Rady Sa Milionár Milionári Byť Ako Bohatý Radia Zbohatnúť Stať Milionárov Bohatým Boháčom
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: independent; Text. es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy