Poznáte 11 najbohatších Európanov? Toto sú mená tých najúspešnejších

Veľmi často sa hovorí o bohatých a úspešných ľuďoch, mnohí z nich však žijú a pôsobia Amerike. Splniť si americký sen sa však dá aj tu, v Európe. Pozrite sa, ktorým Európanom sa podarilo uspieť a zarobiť si slušný majetok. Toto je 11 najbohatších Európanov, zistite, kto sú vlastne títo ľudia a vďaka čomu rozprávkovo zbohatli.

 

 


 

  1. Dieter Schwarz
     majetok: 14 miliárd eur

    Majiteľ Schwarz-Grupppe, Dieter Swcharz, ktorý otvoril sieť lacných supermarketov Lidl a Kaufland, je dnes najbohatším mužom v Nemecku.
  2. Kirsten, Finn a Jonn Rausingovci
    majetok: 15 miliárd eur

    Tieto mená vám pravdepodobne nič nehovoria, patria však k tretej generácii, ktorá vlastní spoločnosť Tetra Pak. Firma, ktorá je známa svojim obalmi na jedlo a nápoje, zamestnáva viac ako 30 tisíc ľudí.
  3. Giovanni Ferrero a rodina
    majetok: 15 miliárd eur

    Kto by nepoznal čokoládovú nátierku Nutellu, prípadne cukrovinky Ferrero Rocher? Giovanni Ferrero patrí už medzi tretieho pokračovateľa svetoznámej cukrovinkárskej spoločnosti Ferrero, ktorej hodnota sa pohybuje v súčasnosti na úrovni 15 miliárd eur.
  4. Henkelovci
    majetok: 17 miliárd eur

    Úspešná spoločnosť Henkel, ktorá sídli v nemeckom Dusseldorfe, je na trhu už úctyhodných 140 rokov. Medzi jej najznámejšie produkty patrí napríklad prací prostriedok Persil.
  5. Stefan Persson, Lottie Thamová a rodina
    majetok: 24 miliárd eur

    Módna značka H&M sa teší veľkej obľube aj na Slovensku. Švédski súrodenci, ktorí pokračujú v diele, ktoré odštartoval ešte ich otec, to majú vo firme podelené. Kým Persson je výkonným riaditeľom, Thamová vlastní 5%-ný podiel zo značky.
  6. Liliane Bettencourtová
    majetok: 28 miliárd eur

    Je dvornou dámou známej kozmetickej značky L'oreal. Bettencourtová, ktorá túto firmu zdedila, dnes vlastní so svojimi deťmi 33%-ný podiel spoločnosti. Podnikateľka však trpí demenciou, preto sa o záležitosti týkajúce biznisu starajú jej potomkovia.
  7. Stefan Quandt, Sussanne Klattenová
    majetok: 29 miliárd eur

    Údajne samotárska dvojica sú dedičmi bohatstva známej značky BMW. Ich otec, Herbert Quandt, bol továrnik, ktorému sa podarilo premeniť značku BMW na priemyselného giganta.
  8. Sergey Brin
    majetok: 30 miliárd eur

    Počítačový vedec ruského pôvodu je spoluzakladateľom spoločnosti Google, v súčasnosti pôsobí ako prezident materskej spoločnosti Google – Alphabet. Brin je dvanástym najbohatším človekom na svete.
  9. Karl Albrecht Junior, Beate Hesiterová a rodina
    majetok: 31 miliárd eur

    Uvedená dvojica sú deťmi Karla Albrechta, spoluzakladateľa diskontných supermarketov Aldi. Albrecht postavil svoj úspech na tom, že v jeho predajniach neinvestoval do zbytočných ozdôb, ale ponúkal skutočne výhodné ceny produktov.
  10. Ingvar Kamprad a rodina
    majetok: 43 miliárd eur

    Kto by nepoznal známu švédsku nábytkársku spoločnosť IKEA? Jej zakladateľom je Ingvar Kamprad. Ten je aj napriek slušnému majetku na svojom konte známy najmä svojou skromnosťou. Vedenie spoločnosti dnes prebrali jeho potomkovia, 90-ročný Kamprad však stále pôsobí vo svojej firme.
  11. Amancio Ortega
    majetok: 57 miliárd eur

    Ortega je španielsky podnikateľ a magnát, ktorý vedie skupinu Inditex. Jej názov vám možno nič nehovorí, známe sú však predovšetkým jej módne značky, ktoré do nej patria. Súčasťou Inditexu sú napríklad odevné značky Zara, Bershka, Pull&Bear či Stradivarius. Ortega je v súčasnosti druhým najbohatším človekom na svete.
Viac o téme: Sveta Ľudia Úspech Najbohatší Bohatstvo Najúspešnejší Úspešní Európy
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Independent; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy