Túžite po úspechu v novom roku? Toto je 8 vecí, ktoré by ste mali začať robiť už teraz

Možno aj vy vnímate príchod vianočných sviatkov ako čas, kedy si môžete užívať voľno, relax a odpočinok od práce. Ak plánujete sviatky využiť takto, je to dobrý plán – ale len čiastočne. Okrem toho by ste totiž mali robiť aj niečo iné – niekoľko produktívnych činností, ktoré vám aj počas sviatočných sviatkov pomôžu posunúť ďalej. Viete, ktoré to sú?

 

 

 

 

  1. Aktualizujte si svoj životopis
    Počas vianočných sviatkov máte kopec voľných dní. Nepremárnite ich ničnerobením, vysedávaním pred televízorom či leňošením na gauči. Voľno, ktoré ste získali, využite na aktualizovanie svojho CV. Doplňte doň najnovšie informácie, zamyslite sa, čo by ste na ňom ešte mohli vylepšiť – napríklad aj po jeho vizuálnej stránke. Ak si neviete rady, využite pomoc od pracovného portálu Kariera.sk – tu si môžete jednoducho vytvoriť životopis aj v profesionálnej grafickej úprave.
  2. Vyčistite si e-mailovú schránku a pracovnú plochu počítača
    Kedy naposledy ste si čistili vašu e-mailovú schránku? Využite voľno na to, aby ste si urobili poriadok vo svojich e-mailoch. Zmažte staré a neaktuálne maily, tie dôležité si presuňte do špeciálnej zložky. Následne si upracte aj vašu pracovnú plochu počítača. Prečo by ste to mali robiť? Poriadok v pracovných záležitostiach je dôležitý: nebudete sa zbytočne rozptyľovať hľadaním zapatrošených vecí - tým pádom budete v práci rýchlejší a efektívnejší.
  3. Učte sa, ako začať nadväzovať kontakty
    Nie každý má tento dar, je však pre pracovný život veľmi dôležitý. Nadväzovanie nových biznis kontaktov vás totiž môže ďaleko posunúť. Poobzerajte sa po rôznych pripravovaných podujatiach z oblasti, v ktorej pôsobíte a zúčastnite sa ich. Networkingové aktivity sú dnes nevyhnutnou súčasťou kariérneho života a aj keď sú vám možno „proti srsti“, vedia sa veľmi vyplatiť. Pokúste sa prekonať sám seba.
  4. Naučte sa niečo nové
    Využite voľné dni, ktoré prichádzajú so sviatkami, na naučenie sa niečoho nového. Môžete tak šikovne obohatiť svoj životopis. K dispozícii je napríklad množstvo on-line kurzov, stačí si len vybrať a učiť sa.
  5. Napíšte osobné vianočné priania vaším klientom
    Samozrejme, mnoho firiem posiela svojim klientom či zákazníkom oficiálne vianočné pozdravy. Ak však máte klienta, s ktorým úzko spolupracujete, prípadne ktorý je veľmi dôležitý, nič nestratíte (práve naopak), ak mu zašlete napríklad mail, v ktorom budete osobný a pripojíte úprimné želanie všetkého dobrého. Je to šikovný spôsob, ako si vytvoriť silnejšie biznis vzťahy.  
  6. Čítajte
    Je niečo lepšie, ako ležať v posteli či obľúbenom kresle a čítať si knihu? Áno, ak je to kniha, ktorá môže mať výrazný vplyv na vašu kariéru. Vezmite tieto sviatky do rúk knihu, o ktorej ste počuli, že vás naučí pracovať efektívnejšie, ako sa stať asertívnejším či ako dosiahnuť to, po čom túžite.
  7. Nastavte si ciele na budúci rok
    Koniec roka sa blíži, je preto dôležité nastaviť si nové kariérne méty na nasledujúci rok. Spíšte si zoznam vecí, ktorí by ste chceli v budúcom roku dosiahnuť. Začnite však tiež aj uvažovať o tom, ako ich budete krok po kroku dosahovať. Pripravte si plán, ktorý vám v tom pomôže.
  8. Oddychujte a načerpajte nové sily
    Čo by to boli za sviatky, ak by ste ich strávili len učením sa, upratovaním e-mailov či uvažovaním nad svojou ďalšou kariérnou cestou? Oddych a relax sú, samozrejme, rovnako dôležité. Nezabúdajte si preto popri realizovaní predchádzajúcich činnostiach vyčleniť čas aj na odpočinok a naberanie novej energie.
Viac o téme: Práca Kariéra Výzva Úspech Pracovať Vianoc Motivácia Úspešný Produktivita Byť Dosiahnuť Ako Počas Kariérny Produktívny
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: inc; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy