Mladík získal prácu aj bez pohovoru: Stačilo, aby firme poslal takýto životopis

Zdroj: thinkstockphotos.com

Robiť veci inak ako ostatní má zmysel. Presvedčil sa o tom aj indický mladík Sumukh Mehta. Ten bol až doposiaľ neúspešný v hľadaní práce. Mal síce projekt, v ktorom pomáhal ľuďom vytvoriť si originálny životopis, potom sa však rozhodol urobiť niečo sám pre seba. A vyplatilo sa.

Dvadsaťjedenročný Mehta bol už dlhšie fanúšikom britského časopisu GQ. Uvažoval, akým spôsobom by ich mohol zaujať a presvedčiť, aby ho zamestnali. „Najprv som im chcel poslať klasické CV, to by však určite skončilo v koši. Preto som sa rozhodol urobiť niečo iné,“ začína svoje rozprávanie Mehta.

Mehta sa rozhodol pre netradičný a originálny formát životopisu – svoje CV pretvoril do 20-stranového magazínu v dizajne jeho obľúbeného časopisu. Celé „vydanie“ bolo plné príbehov – o jeho živote, pracovných skúsenostiach, vzdelaní a prečo by bol rád, ak by mu v danom časopise ponúkli prácu.

Mladík získal prácu aj Galéria fotiek (4) Zdroj: Mashable

„V dnešnom súťaživom svete je dôležité robiť veci inak ako ostatní. Musíte byť kreatívni, ak chcete, aby veci fungovali a hýbali sa vo váš prospech. A presne to som urobil ja,“ vysvetľuje mladík.

Jeho netradičný životopis mal dokonalý dizajn: profesionálne fotografie a  zarovnanie textov: všetko vyzeralo ako v originálnom časopise. Mehta tým chcel ukázať svoje skúsenosti a zručnosti. Taktiež nelenil a pripravil aj svoj vlastný stĺpček šéfredaktora.

Mladík získal prácu aj Galéria fotiek (4) Zdroj: Mashable

„Trvalo mi viac než tri týždne, aby mal môj životopis túto podobu. Pridával som doň totiž aj fotografie, grafiku, dizajnoval som, ale aj pripravoval obsah,“ prezrádza Mehta. Priznal však, že s prípravou obsahu do dvadsaťstranového „časopisu“ mu pomohli aj jeho priatelia.

Mladík získal prácu aj Galéria fotiek (4) Zdroj: Mashable

 

A ako zareagovali v časopise GQ? Šéfredaktor časopisu Dylan Jones Mehtovi hneď po prehliadnutí si jeho životopisu ponúkol stáž - nepotreboval ani absolvovať pohovor. Práca mladíka ho presvedčila natoľko, aby mu dal príležitosť pracovať pre ich časopis a ukázať, čo všetko ešte dokáže. 

Čo poviete na nápad tohto mladíka? Páči sa vám jeho netradičný životopis?

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Práca Pohovor Životopis Nájsť Získať Stáž Získal Prácu Pohovoru Stáži
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: bbc; Foto: thinkstockphotos.com, mashable.com
 
Staršie správy
Staršie správy