Ste bez práce? Smutné Vianoce mať nemusíte: 4 tipy, ako prežiť sviatky ako nezamestnaný

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos

Vianoce môžu byť náročným obdobím pre nezamestnaných ľudí. Depresie, pocity smútku či bezradnosti sa objavujú u mnohých z nich. Hoci by bolo pekné veriť, že si pod stromčekom nájdu novú prácu, pravdepodobnosť je nízka. Je totiž len málo firiem, ktoré naberajú nových ľudí ku koncu roka. Je to aj váš prípad? Ako prežiť Vianoce, ak ste bez práce? Prečítajte si tieto 4 užitočné tipy, ktoré vám pomôžu zvládnuť toto obdobie ako nezamestnaný ľahšie.

 

 

  1. Využite sviatky na dobitie bateriek
    Stres, nervozita a napätia počas hľadania práce nevplýva pozitívne na ľudský organizmus. Využite preto sviatky na to, aby ste si dopriali prestávku, zrelaxovali sa a dobili si baterky. Energiu totiž budete potrebovať pri ďalšom hľadaní práce, ktoré vás bude čakať v nasledujúcich mesiacoch.
  2. Zhodnoťte svoju stratégiu hľadania práce
    Vianočný čas, sviatky a voľno sú skvelým obdobím na zhodnotenie vášho plánu hľadania práce. Venujte čas kontrole či aktualizácii vášho životopisu, spravte si prieskum nových pracovných možností – nedržte sa striktne jedného odvetvia, možno máte šancu uplatniť sa aj v inom.
  3. Vynovte svoj okruh známych
    Práca sa dá nájsť aj prostredníctvom známych. Snažte sa preto čo najviac rozšíriť svoje okruhy. Spojte sa s dávnymi známymi, ktorých ste už dlho nevideli, snažte sa nadviazať aj nové kontakty. Nikdy neviete, ako ich môžete zužitkovať.
  4. Myslite pozitívne
    Užívajte si Vianoce, prítomnosť vašich blízkych a verte, že bude len lepšie. Hoci sa vám možno v tomto momente zdá budúcnosť nejasná, nepodliehajte zúfaniu a smútkom. Nalaďte sa do pozitívneho módu a dôverujte si – práca pre vás ako stvorená tam niekde je a vy ju určite nájdete! Držíme vám palce. 
Viac o téme: Bez Vianoce Nezamestnaný Práce
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: mudgoodjobs; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy