Neviete si rady so životopisom? Tu je návod, ako ho napísať ľahko a rýchlo

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Napísať dobrý životopis nie je jednoduché. Iste viete, že to nie je len o tom, čo v ňom uvediete, dôraz sa kladie aj na jeho vizuálnu stránku. Problémom však nebýva len fakt, že nie každý má dizajnérske cítenie, niekedy je dokonca problém so samotnou štruktúrou životopisu. Čo doň uviesť a čo, naopak, vynechať? Zbavte sa starostí, vytvorte si životopis ľahko a rýchlo na pracovnom portáli Kariera.sk. Stačí na to len 10 jednoduchých krokov.

 

 

1. Otvorte si pracovný portál www.kariera.sk

2. V pravom hornom rohu kliknite na Pridaj životopis

Neviete si rady so Galéria fotiek (15)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Zadajte svoje osobné údaje
Vyplňte meno a priezvisko (tieto údaje sú povinné), doplňte tituly pred či za menom. Ak chcete, môžete zadať aj dátum narodenia a vaše pohlavie – tieto informácie sú však voliteľné. Vo vašom životopise by nemali chýbať ani kontaktné údaje, odporúčame preto vyplniť adresu vášho bydliska. Ak sa väčšinu času nezdržiavate na adrese trvalého bydliska, uveďte prechodnú adresu. Nezabudnite tiež uviesť váš e-mail a telefónne číslo.

Neviete si rady so Galéria fotiek (15)

 

 


 

4. Doplňte vaše vzdelanie
V prvej kolónke zvoľte najvyššie dosiahnuté vzdelanie. Či je to stredná škola alebo vysoká, ku každej pridajte jej názov, špecializáciu – teda odbor, mesto, v ktorom sa škola nachádza, pridajte aj rok nástupu a ukončenia. Ak ste absolvovali kurzy a školenia, určite ich spomeňte vo vašom životopise. Pri vytváraní CV na Kariera.sk máte tiež možnosť doplniť aj ďalšie informácie o vašom vzdelávaní – zúčastnili ste sa školských projektov, dosiahli ste nejaké úspechy? Pochváľte sa nimi.

Neviete si rady so Galéria fotiek (15)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Aká je vaša kariérna minulosť?
Začnite vždy tou najčerstvejšou pracovnou skúsenosťou – teda vaším posledným zamestnaním. Uveďte rok nástupu a odchodu, názov firmy a vašej pozície v nej, opíšte tiež náplň vašej práce. Ak máte referencie od predchádzajúcich zamestnávateľov, pridajte ich do kolónky Doplňujúce informácie, referencie.

Neviete si rady so Galéria fotiek (15)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Pochváľte sa vašimi znalosťami a schopnosťami
V tejto časti uveďte, aké jazyky ovládate a na akej úrovni. Okrem toho tu pridajte aj vaše ďalšie schopnosti – ovládate prácu s konkrétnymi programami? Informujte zamestnávateľa, s čím všetkým máte skúsenosti. Máte aj vodičský preukaz? Nevynechajte túto informáciu vo vašom CV.

Neviete si rady so Galéria fotiek (15)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Kde chcete pracovať?
Pri vypĺňaní životopisu na Kariera.sk si môžete vyplniť aj to, o ako pozíciu sa zaujímate. Navoľte si preferovanú pozíciu, miesto výkonu práce, typo požadovaného pracovného pomeru a dátum nástupu. Okrem toho môžete uviesť aj výšku očakávaného platu. Vaše požiadavky sa uložia a na základe nich vám budú nové pracovné ponuky na mieru zasielané na e-mail, ktorý ste uviedli.

Neviete si rady so Galéria fotiek (15)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Pozrite si náhľad vášho životopisu
Pozorne si prezrite všetky oblasti vášho CV. Overte si, či vám v ňom niečo nechýba, prípadne či ste sa v niektorom z údajov nepomýlili.

Neviete si rady so Galéria fotiek (15)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Sprístupnite svoj životopis zamestnávateľom
Ako zvýšiť vaše šance na nájdenie práce? Sprístupnite svoje CV zamestnávateľom na portáli Kariera.sk. Firmy totiž inzerovaním na našom pracovnom portáli získavajú aj prístup do databázy životopisov uchádzačov, v rámci ktorej hľadajú vhodných kandidátov. Je preto dobré, ak aj vy sprístupnite svoje CV.

Stačí, ak zakliknete, že súhlasíte so všeobecnými obchodnými podmienkami služby Kariera.sk, zaklinete možnosť Sprístupniť zamestnávateľom (buď na 6, 12 alebo 24 mesiacov) a taktiež povolíte možnosť Zverejnenie na Kariera.sk.

 

10. Uložte svoj životopis
Vytvorte si konto na Kariera.sk a majte prístup k svojmu životopisu aj naďalej. Ako člen portálu získate ďalších množstvo výhod. Zistite, akých.

Neviete si rady so Galéria fotiek (15)

 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 15
Viac o téme: Životopis Dobré Ako Čo Vyzerať Napísať Životopisy Životopisu Uviesť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy