Ako vysvetliť na pohovore, prečo ste odišli z bývalej práce: Vyplatí sa úprimnosť?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Ak sa rozhodnete odísť z práce, väčšinou na to máte vážne dôvody. Zlý šéf, nepríjemní kolegovia, neustále zvyšovanie pracovných úloh, ale aj nuda či nespokojnosť so svojím zamestnaním. Niektoré dôvody možno bez problémov prezradiť personalistovi na pohovore. Pri niektorých však nechcete vyznieť ako tí, ktorí ohovárajú či očierňujú svojho bývalého zamestnávateľa či kolegov. Ako teda správne odpovedať na otázku personalistu „Prečo ste odišli z prechádzajúcej práce?“ Spýtali sme sa priamo personalistov.

Máte aj vy vážne dôvody, pre ktoré ste odišli z vášho predchádzajúceho zamestnania? Nespoliehajte sa na to, že táto otázka možno na pohovore nepadne a vy sa tak vyhnete rozhodovaniu, či povedať pravdu, alebo si vymýšľať dôvod. Personalisti totiž často zisťujú, prečo sa rozhodli dať výpoveď. To potvrdzuje aj Peter Lazový, HR Consultant z personálno-poradenskej spoločnosti Drill B.S.: „Je to úplne bežná otázka, nakoľko významne napovedá o motivácii kandidáta. Personalisti sa ju pýtajú najmä vtedy, ak ste v krátkom období vystriedali viacero zamestnaní, ale aj keď odchádzate z firmy po dlhšom čase – zaujíma ich napríklad, prečo ste vo firme zotrvali dlhšie a čo vás na zamestnaní tak motivovalo.”

Júlia Jurčíková, riaditeľka odboru ľudských zdrojov z Poštovej banky, ale upozorňuje, aby ste neočakávali otázku presne v tomto znení. „Vo väčšine prípadov sa k odpovedi dopracujeme obmenou otázky, napríklad Prečo ste sa rozhodli pre zmenu? Touto otázkou zisťujeme motív odchodu a najmä to, či uchádzač o pozíciu nebude opäť konfrontovaný s podobnými vecami, ktoré mu prekážali v predchádzajúcom zamestnaní. Aj vďaka tejto otázke vieme vyhodnotiť, či daná pozícia spĺňa požiadavky uchádzača alebo naopak, či je to podobná náplň práce, pre ktorú odišiel z predchádzajúceho zamestnania.“

Prečo ste odišli z predchádzajúcej práce: Byť úprimný alebo si vymyslieť dôvod?

Koľko ľudí, toľko názorov. A to platí aj v prípade personalistov. Väčšina z nich by však volila cestu úprimnosti. „Skúsený personalista aj tak rozpozná, že si vymýšľate a môžete si pohoršiť,“ myslí si Lazový.

Personalisti upozorňujú, že pri odpovedi veľa závisí od samotného dôvodu odchodu. „Bežne sa stáva, že zamestnanec odchádza kvôli zlým vzťahom na pracovisku, či z dôvodu nedodržania dohôd, ktoré padli na úvodnom pohovore  - napríklad zvýšenie mzdy po určitom období. To sú legitímne dôvody pre odchod zo zamestnania,“ hovorí Lazový. V tomto prípade sa nemusíte báť priznať, že tieto okolnosti vás "donútili" podať výpoveď. Na úprimnosť si však dajte pozor, ak máte problematické vzťahy na takmer každom pracovisku. „Ak totiž odchádzate zo štvrtého zamestnania kvôli zlým vzťahom, pravdepodobne s vami niečo nie je v poriadku,“ dodáva Lazový.

Ak ste však v predchádzajúcej práci naozaj trpeli a nevedeli si s vaším šéfom či kolegami nájsť k sebe cestu, Ján Svrček, HR špecialista v RTVS, nevidí dôvod, prečo by ste to personalistovi nemali prezradiť: „Je dôležité o týchto dôvodoch hovoriť otvorene a vecne. Skôr ako o vašich emóciách a názoroch na ľudí hovorte o veciach, na ktorých komunikácia stroskotala, kde nastali problémy, v čom ste nedokázali nájsť riešenie,“ odporúča.

Ak teda personalistovi priznáte, že práve zlé vzťahy s bývalým šéfom či kolegami bol dôvod vášho odvodu, dodržte ešte jednu základnú radu: „V žiadnom prípade nezačnite ohovárať svojich bývalých kolegov a nadriadeného. Ak tak urobíte, je pravdepodobné, že sa tak znovu zachováte aj u zamestnávateľa, kam sa na pozíciu hlásite. Aspoň tak to budú vnímať osoby prítomné na pohovore vrátane personalistu,“ uzatvára Svrček.

Viac o téme: Pohovor Práce Odpovedať Odišli Ste Prečo Pohovore Bývalej Predchádzajúcej
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy