Aj takto si ľudia zarábajú: 8 netradičných zamestnaní, ktoré naozaj existujú

Zahrievač postelí, ochutnávač čajov či sledovač trendov - názvy týchto povolaní znejú skvele, čo poviete? A to sú len niektoré z ďalších mnohých netradičných zamestnaní, ktoré naozaj existujú. Hoci my v našich končinách nad nimi len krútime hlavou, v iných krajinách sú celkom bežné. Pozrite sa na výber osem netradičných zamestnaní, ktoré ľudia naozaj vykonávajú a zarábajú si nimi na živobytie.

 

 

  1. Zahrievač postelí
    Týchto zamestnancov využívajú v niektorých hoteloch, ak chcú poskytnúť hosťom príjemne vyhriatu posteľ. Zahrievači postelí si nasadia hygienické pyžamo a fungujú ako ľudský ohrievač.

  2. Profesionálny vystávač radov
    Toto zamestnanie je bežné predovšetkým v zahraničí. Keď sa vyhlási otvorenie nového obchodného domu, alebo spustenie obrovských výpredajov, kúpychtiví zákazníci sú ochotní privstať si a čakať pred obchodom hodiny pred otvorením, aby si zaručili, že sa im tovar ujde. Niektorí si z tejto činnosti dokonca urobili biznis - za poplatok vám “vystoja” miesto v rade, vám už potom stačí len prísť a nakúpiť si.

  3. Zberač golfových loptičiek
    Nuž, niekto musí zatúlané loptičky z golového ihriska aj pozbierať. Ak by ste si chceli zarábať týmto povolaním, pripravte sa na to, že denne vyzbierate priemerne 4 000 loptičiek denne.

  4. Sledovač trendov
    Myslíte si, že táto pozícia je výmysel? Omyl. Zisťovať a neustále vyhľadávať, čo je aktuálne najviac trendy, skutočne zamestnáva mnohých ľudí - predovšetkým však v zahraničí. Ich úlohou je tiež vopred zistiť, čo bude onedlho obrovským trhákom v oblasti technológií, umení, dizajne, kulúre, gastronómií, cestovaní - jednoducho vo všetkých oblastiach života.

  5. Značkovač labutí
    Táto pozícia je typická pre Veľkú Britániu. Každý rok je značkovač labutí zodpovedný za spočítanie a označenie neoznačených labutí patriacich kráľovnej. Zaujímavosťou je, že táto pozícia vznikla už približne v 12. storočí.

  6. Zvierací psychológ
    Nie, nejde o žiadny výmysel, ani o nejakých šarlatánov, ktorí chcú takto vymámiť peniaze od majiteľov zvierat. Ak by ste sa chceli stať zvieracím psychológom, museli by ste najprv získať potrebné vzdelanie a titul. V tomto povolaní ani tak nejde o psychológiu ako o behaviorálne štúdie. Zvierací psychológ radí a pomáha sledovaním a analyzovaním správania zvieraťa.

  7. Ochutnávač čajov
    Predstavte si, že denne vyskúšate 300 šálok čaju a cestujete po celom svete, aby ste mohli objaviť nové chute. Aby ste vedeli identifikovať jednotlivé mená, príchute a vône čajov, musíte absolvovať poctivý “tréning”, ktorý trvá dlhých 5 rokov!

  8. Ochutnávač psieho krmiva
    Aby naši domáci miláčikovia dostali len to najlepšie, prémiové značky krmív ich “testujú” na ľuďoch. Ochutnávač najprv posudzuje vôňu krmiva a následne ho aj ochutná, aby mohol povedať, či sú ingrediencie a príchuť vyrovnané.

Ktoré z týchto povolaní by ste si chceli vykúšať?

Viac o téme: Práca Zamestnanie Povolanie Netradičné Povolania Zamestnania
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Independent; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy