Získajte prácu, po ktorej túžite: Nemusíte mať prax a skúsenosti, stačí toto!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Nemusíte mať prax a skúsenosti, stačí, ak potenciálnemu zamestnávateľovi ukážete, že máte chuť, zápal a odhodlanie naučiť sa všetko, čo bude treba. Mnohí uchádzači len odošlú životopis a čakajú, či si ich v tej záplave CV-čiek personalista všimne. Chyba. Odlíšte sa, zaujmite, vzbuďte pozornosť a získajte prácu, po ktorej túžite – a to aj takú, na ktorú vám chýba potrebná prax. Ako na to? Stačí, ak splníte tieto 4 kroky!



 

  1. Vyberte si iba tie najzaujímavejšie ponuky práce
    Kým väčšina uchádzačov posiela svoj životopis na každú ponuku, na ktorú natrafí - dúfajúc, že sa tak dostane aspoň na pár pohovorov, vy to urobte inak. Vyberte si iba tie najzaujímavejšie ponuky, pozície, na ktorých by ste radi pracovali. Nemusí ich byť veľa, stačí 4-5 pracovných inzerátov.
  2. Zistite, čo by ste na danej pozícii robili
    Máte vybraté? Výborne. V takomto počte sa vám bude dobre orientovať a budete mať prehľad v ponukách, na ktoré reagujete. Každý inzerát si dobre pozrite a zistite, čo presne by bolo vašou náplňou práce. Pri čítaní popisu si vyznačte, čo by ste dokázali urobiť v tomto momente. Vymyslieť zaujímavú kampaň? Pripraviť cenník?  Navrhnúť úpravu loga? Pripraviť porovnanie s konkurenciou? Toto všetko je niečo, s čím danej firme môžete pomôcť hneď v tomto okamihu.
  3. Pripravte pre každú zo spoločností malý projekt
    Máte vybratú spoločnosť, viete, s čím by ste im mohli pomôcť. Pustite sa teda do toho! Spravte pre každú spoločnosť jeden malý projekt - vyberte si niečo z toho, čo ste si vyznačili pri čítaní inzerátu. Pokojne môže ísť aj o drobnosť, je však dôležité ukázať firme váš záujem.
  4. Pošlite im váš projekt
    Hotovo? Skvelé! Teraz svojim projektom dajte peknú formu, napríklad prezentácie a zašlite ho vybraným spoločnostiam spolu s vaším životopisom. Buďte si istý, že ak odvediete zaujímavú a dobrú prácu, spoločnosť, ktorú ste kontaktovali, to nenechá len tak. Proaktívnych uchádzačov, ktorí urobia aj niečo viac, ako len zaslanie životopisu či motivačného listu, budú chcieť určite spoznať.

    Čo poviete na takýto spôsob hľadania práce? Vyskúšate ho?

Prečítajte si tiež: Na pohovore urobili toto a získali prácu: Spoznajte príbehy úspešných uchádzačov​


  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: medium; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy