5 nenápadných zlozvykov, ktoré ničia vaše šance na úspech: Skoncujte s nimi!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Ak chceme uspieť, musíme veriť v sami seba. Nikto iný nám nedodá odvahu a silu – iba my sami. Niekedy si však sabotujeme svoje šance na úspech zbytočnými zlozvykmi. Nerobíte niektorú z týchto piatich - hoci na prvý pohľad nenápadných, no v skutočnosti nebezpečných, vecí aj vy? Dajte si na ne pozor, vyhnite sa im a úspech, po ktorom túžite, sa dostaví!

 


 

 

  1. Beriete si toho na svoje plecia priveľa
    Hovoríte na každú úlohu áno? Chyba! Ste na najlepšej ceste k prepracovaniu sa – a to nielen fyzickému, ale aj psychickému. Naučte sa filtrovať zadania a úlohy, popracujte na tom, ako vedieť povedať nie. Inak si namiesto úspechu „zabezpečíte“ vyhorenie.
  2. Neviete vypnúť
    Že už ani neviete, ako vyzerá relax? Ten je však pre dosiahnutie úspechu a toho, po čom túžite, kľúčový. Mali by ste sa cítiť sviežo a oddýchnuto a po odchode z práce sa naučiť „vypnúť“. Pamätajte si: pracujeme pre to, aby sme žili, nie naopak.
  3. Neustále sa vraciate k svojim chybám a omylom
    Čo bolo, bolo. Nezaoberajte sa už, prečo ste vtedy urobili to či tamto, nebuďte na seba príliš prísny – akceptujte sa a posuňte sa ďalej. Nechajte minulosť minulosťou, poučte sa z nej, no inak hľaďte len smerom do budúcna – smerom k úspechu.
  4. Máte na seba negatívne komentáre
    Hovoríte si občas v duchu takéto vety? „Toto určite nezvládneš“, „Toto si pekne pokašľala“, alebo „Tvoj život je hotová katastrofa“? Možno si myslíte, že o nič nejde, takéto myšlienky však vedia spôsobiť poriadne škody. Prestaňte sa podceňovať a kritizovať, ak sa vám aj niečo nepodarí, radšej to premeňte na vtip. Zmeňte rétoriku k sebe samému: motivujte sa, dodávajte si odvahu – uvidíte, akú zmenu to spôsobí.
  5. Neustále sa porovnávate s inými
    Prestaňte sa porovnávať so životom vášho kolegu. Neriešte, či sa vašej sestre podarilo získať skvelý kariérny postup. Každý z nás vedie úplne odlišný život, plný iných výziev a úspechov. Nemyslite si však, že život ľudí okolo vás je len o úspechoch a šťastí – len málokto sa podelí s nepríjemnosťami a tým, čo sa neporadilo. Dôležitý ste len vy - orientujte sa preto iba na seba a pracujte na svojom napredovaní.
Viac o téme: Práca Šťastie Úspech Získať Úspešný Byť Dosiahnuť Zlozvyky Úspešným
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy