Buďte spokojnejší s vaším životom: Vyskúšajte týchto 5 overených spôsobov

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Pociťujete vo svojom živote frustráciu či smútok? Nič vás neteší a len ťažko si hľadáte niečo, čo by vám urobilo radosť? Je to možno preto, že ste zanedbali niektorú z týchto 5 vecí, ktoré pozitívne vplývajú na náš život. Ktoré to sú a ako vám môžu pomôcť byť spokojným?

 




 

 

  1. Priatelia
    Ak máte okolo seba skutočne dobrých priateľov, váš pocit spokojnosti sa dokáže zvýšiť až takmer o 20%. Istá štúdia potvrdila, že ľudia, ktorí majú veľa hlbokých priateľstiev, sú oveľa viac spokojnejší so životom (o 19%) a sú častejšie pozitívnejšie naladení (o 23%) než ľudia, ktorí takéto vzťahy nemajú. Vedeli ste, že ak máte radi dokonca svojich susedov, vaša spokojnosť so životom sa môže znásobiť?
  2. Majte ciele
    Nič nedá vášmu životu väčší zmysel, ako ciele, ktoré sa vám podarí naplniť. Stanovte si, čo by ste vo vašom živote radi dosiahli: absolvovali dobrú vysokú školu? Stali sa expertom v tom, čo robíte? Mali prácu s dobrým platom? Chceli by ste si vyskúšať život a prácu v zahraničí? Zabezpečili si vlastné bývanie? Každý z nás túži po niečom inom, je však dôležité si svoje ciele definovať, určiť a pracovať na ich dosiahnutí.
  3. Dbajte o svoj rast
    Nie, nemyslíme tým vašu výšku. Máme na mysli váš neustály rozvoj, učenie sa a rozširovanie vašich zručností. Ak sa pozriete do vašej minulosti a porovnáte ju s dneškom, vidíte zmeny, ktoré sa vám podarilo dosiahnuť? Ak áno, je to dobré znamenie. Je dôležité nestagnovať, ale neustále sa snažiť učiť nové veci. Zabudnite na váš vek či iné „obmedzenia“, ktorými sa ľudia radi často ohradzujú – stačí len chcieť, snažiť sa a tvrdo pracovať.
  4. Radujte sa aj z malých vecí
    Áno, bolo by skvelé mať nové auto zvučnej značky. Rovnako dobre vás však odvezie aj lacnejšie auto s iným logom na kapote. Máte sa na čom dopraviť do práce? Buďte vďačný aj za to. Mnohé veci v našich životoch vnímame ako samozrejmosť a neuvedomujeme si, že sa vlastne máme dobre. Máte okolo seba blízkych ľudí, priateľov a ste zdravý? To je to, čo je v živote najdôležitejšie. Napadlo vám, že okrem nich by sa zišli aj nejaké peniaze? Áno, ale...
  5. Peniaze so spokojnosťou so životom súvisia len pramálo
    Samozrejme, bez peňazí by sme len ťažko prežili a radovali sa zo života. V skutočnosti ale nepotrebujeme mať na konte v banke obrovské sumy, aby sme sa cítili šťastnejší. Aj mnohé výskumy ukazujú, že čím sú ľudia bohatší, tým menšiu spokojnosť pociťujú so svojím životom. V jednom prieskume respondenti potvrdili, že čím viac majetnejšími sa stávali, tým menšiu radosť pociťovali. Netúžte po preplnenom konte, k spokojnosti postačuje primeraný príjem, z ktorého dokážeme bez problémov splatiť účty a žiť slušným životom.
Viac o téme: Spôsoby Život Spokojný Byť Ako Životom Spôsobov Spokojnejší Overené
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: time.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy