Týmito vetami pohovor nezačínajte: Inak sa skončí bleskurýchle

„Nakloniť si“ personalistu na svoju stranu sa snaží väčšina uchádzačov. Chcú urobiť dobrý dojem a vzbudiť sympatie. A tak často – s presvedčením odštartovania neškodnej konverzácie, vyslovia nešťastné vety, ktoré spôsobia, že ich šance získať džob poriadne klesnú. Nedopadnite rovnako - týmto 9 vetám, vyjadreniam a otázkam sa na pohovore určite vyhnite!

 

 

 

  1. „Neuveríte, čo všetko sa mi dnes ráno stalo!“
    Možno máte pocit, že ak sa na pohovore vyskytne moment ticha, mali by ste ho vyplniť rozprávaním personalistovi o každom vtipnom detaile z vášho dňa. Radšej to však nerobte, odborníci tvrdia, že ak na pohovore o sebe rozprávate príliš veľa, môžete si tým uškodiť.
  2. „Rozprávajú sa moslim, kresťan a žid...“
    Rozprávanie vtipov je na pohovore tabu. Obzvlášť tých s politickým či náboženským kontextom. Ak sa však pohovor vyvíja dobre, panuje priateľská atmosféra a počas rozprávania sa dostanete k téme, ku ktorej sa hodí vtipná príhoda či slušný vtip, môžete ich použiť.
  3. „Užili ste si koncert s vaším priateľom?“
    Po prvé – odkiaľ viete, že bola personalistka na koncerte, po druhé – odkiaľ viete o jej priateľovi? Áno, je bežné, že si pred pohovorom googlime, s kým sa stretneme, a tak často natrafíme na Facebookový profil či Instagram personalistu. To, že ste si ich pozreli, je v poriadku, ak však takéto informácie vytiahnete na pohovore, môžete pôsobiť desivo a tak trochu ako čudák.
  4. „Tak som tu kvôli tej práci!“
    Vyrukovať na pohovore s takouto vetou nespraví o vás najlepší obraz. Takéto vyjadrenie totiž vyznieva agresívne, trúfalo a predovšetkým nevhodne.
  5. „Pohovor v piatok – určite sa už neviete dočkať, kedy odtiaľto vypadnete, však?“
    Hoci topravdepodobne nemyslíte v zlom, domnienky a predpoklady sa vám môžu vypomstiť. Neviete, ako sa personalista cíti, aký má prístup k svojej práci. A aj keď sa vám s ním dobre komunikuje, nepoznáte ho dostatočne dobre na to, aby ste mohli začať takúto konverzáciu.
  6. „Prepáčte, na akú pozíciu je tento pohovor?“
    Pri položení tejto otázky si môžete rovno začať baliť svoje veci. Ak neviete, na aký pohovor ste prišli, znamená to, že ste prípravu naň odflákli a na získaní daného miesta vám v skutočnosti veľmi nezáleží.
  7. „Nemôžem zostať veľmi dlho, mám totiž ďalšie stretnutie po tomto pohovore.“
    Nebojte sa, po tejto vete vás v danej firme naozaj dlho nezdržia.
  8. „Vau, v tých šatách vyzeráte fantasticky!“
    Komplimenty sú skvelá vec, dajte si však pozor, aby nevyzneli nevhodne – ako okaté podlizovanie či nebodaj sexuálny harašment.
  9. „Môžete mi prezradiť meno vášho kaderníka?“
    Prišli ste kvôli práci, alebo svoju pozornosť sústredíte na personalistu? Takáto otázka ukáže, že si až príliš všímate jeho vzhľad. Vaše otázky na pohovore by sa mali týkať predovšetkým práce, pracovnej náplne a vášho prípadného fungovania v danej spoločnosti.
Viac o téme: Pohovor Úspešný Ako Čo Vety Zvládnuť Pohovore Nehovoriť Uspieť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy