Čo majú spoločné Albert Einstein, Walt Disney či Jim Carrey? Neúspechy, pády a odmietnutia!

Albert EinsteinAlbert Einstein Zdroj: SITA

Samí známi a úspešní ľudia, však? Prekvapuje vás, že v súvislosti s ich menami hovoríme o neúspechu? Málokto totiž tuší, čo sa skrýva za ich príbehmi. Neúspechy, pády či odmietnutia – aj s týmto sa stretli ľudia, ktorých dnes pozná a obdivuje celý svet. Inšpirujte sa tým, čo zažili a zistite, že sa netreba vzdávať, ale vytrvalo pokračovať na ceste za svojím cieľom!

 

 

 

 

 

  1. Walt Disney
    Legendárny animátor, ale aj filmový producent, režisér a podnikateľ to nemal vo svojich začiatkoch vôbec jednoduché. Viete o tom, že dostal výpoveď z práce, pretože údajne nemal dostatok nápadov a dobrú fantáziu? Takisto aj jeho slávna postavička Mickey Mouse bola najprv odmietnutá – vraj desila ženy. Dokonca štúdio, ktoré si otvoril, zbankrotovalo. Disney sa však nenechal odradiť týmito neúspechmi a nakoniec sa mu podarilo vybudovať spoločnosť, ktorá má dnes hodnotu niekoľko miliárd dolárov.
  2. Harrison Ford
    Vedeli ste, že známy americký herec bol pôvodne tesárom a takto sa snažil zabezpečiť svoju rodinu? Hoci sa mu podarilo obsadiť zopár malých úloh v niekoľkých v televíznych seriáloch, zárobky z nich neboli nijako závratné a tak sa rozhodol stať tesárom. Raz však získal zákazku u režiséra Georga Lucasa (vyrábal mu skrine) a ten mu ponúkol menšiu rolu vo filme Americké graffiti. Fordov veľký nástup však prišiel až o 6 rokov neskôr, keď získal rolu vo Hviezdnych vojnách.
  3. J.K. Rowlingová
    Dnes jedna z najbohatších žien na svete, ktorá stvorila postavu Harryho Pottera a spôsobila ošiaľ detí, ale aj dospelých na celom svete. Vedeli ste, že Rowlingová žila predtým veľmi skromne, a ako rozvedená sama vychovávala dieťa? Údajne tiež trpela častými depresiami. Rowlingová na tom bola dokonca tak zle, že nemala peniaze ani na to, aby vytlačila rukopis svojej knihy, preto ho celý (viac ako 9 000 slov) prepísala na písacom stroji, aby ho mohla predložiť vydavateľovi.
  4. Albert Einstein  
    Albert Einstein nevedel rozprávať do svojich štyroch rokov. Jeho rodičia a učitelia si mysleli, že je zaostalý. Dokonca bol vylúčený zo školy, jeho prihlášku na vysokú školu zamietli. Dnes je však Einstein právom považovaný za génia, ktorý svojimi objavmi výrazne obohatil poznanie ľudstva.
  5. Jim Carrey
    Kto by nepoznal tohto známeho komika? Málokto však o Carreym vie, že istý čas býval v dodávke so svojou rodinou. Jeho rodina bola na tom finančne až tak zle, že sa vykašľal na školu a začal pracovať. Rozhodol sa vziať prácu vrátnika, aby prispel do rodinného rozpočtu. Sám Carrey hovorí, že svoj zmysel pre humor si „vyvinul“ práve v tomto ťažkom období.
  6. Thomas Alva Edison
    Edisonov učiteľ vraj o ňom povedal, že je tak hlúpy, že sa nedokáže nič naučiť. Jeho matka ho preto vzala zo školy a učila ho sama. Edison dokonca dostal výpoveď zo svojich prvých dvoch zamestnaní – údajne nebol dostatočne produktívny. Paradoxom je, že dnes je Edison považovaný za jedného z najväčších inovátorov všetkých čias. Predstavte si, že musel prekonať desiatky tisícky neúspešných pokusov pri vynáleze žiarovky. Práve Edison je skvelým vzorom odhodlania a vytrvalosti.
  7. Stephen King
    ​Známy spisovateľ, ktorý sa právom hrdí titulom majster  hororu. Vedeli ste, že jeho najpredávanejšie dielo – Carrie, bolo odmietnuté až 30 ráz, kým bolo vydané? King údajne zo zúfalstva vyhodil rukopis do smetiaka. Tento spisovateľ pochádzal z chudobnej rodiny a pracoval ako učiteľ angličtiny. Aby si trošku privyrobil, písal krátke príbehy do časopisov. Dnes má na svojom konte viac ako 50 diel, z ktorých sa predalo viac ako 350 miliónov kópií.

Viac o téme: Úspech Úspešný Ako Byť dosiahnuť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy