Dostali ste výpoveď? Nesmúťte, je to skvelá správa!

Ilustračné fotoIlustračné foto

Niekedy si sami hovoríme, že už toho máme v práci dosť a najradšej by sme podali výpoveď. Nie je však veľa ľudí, ktorí to aj reálne urobia. Odísť dobrovoľne zo zamestnania si vyžaduje veľa odvahy. Mnohí z nás váhajú – čo ak si nenájdeme novú prácu, čo ak to v novej práci nebude lepšie, tým, že odídeme, stratíme pravidelný príjem... Dôvodov je veľa. Ak ste však v práci boli dlhodobo nespokojný, nakoniec uvidíte, že dostať výpoveď bola vlastne tá najlepšia vec, ktorá sa vám mohla stať! Prečo?

  1. Nájdete si lepšiu alebo zaujímavejšiu prácu
    V žiadnej práci to nebude dokonalé na 100%, s tým nerátajte. Predsa je však vysoká šanca, že sa vám na novom mieste bude páčiť. Ak ste pracovali v korporácii a prídete do malej firmy, budete si užívať priateľské prostredie, v ktorom budete poznať všetkých svojich kolegov po mene. Alebo zistíte, že práve systém práce v korporácii vám najviac vyhovuje.
  2. Naučíte sa nové veci
    Pracovali ste na pozícii, ktorá vás už vak začala trochu nudiť? Prečo by ste sa nemohli obzrieť po niečom inom a naučiť sa nové veci? Keď dostaneme výpoveď, je to šanca zamyslieť sa nad svojím kariérnym smerovaním. Nikdy neviete, kam vás táto zmena zaveje. Možno sa tak dostanete k práci snov, ktorú by ste inak nezískali.
  3. Spoznáte nových ľudí a nadviažete nové priateľstvá
    Okruh vašich známych sa rozšíri. Spoznáte mnoho nových zaujímavých ľudí a nikdy neviete – z kolegiálnych vzťahov môžu vzniknúť  aj dlhoročné priateľstvá. A nielen to, práve na pracovisku ľudia často nájdu aj svojho manžela či manželku.
  4. Už nebudete vídavať svojho šéfa
    Možno na seba niekde natrafíte, už vám však bude jedno, čo si o vás myslí a či hodnotí každé jedno slovo, ktoré poviete. Nie je to lákavá predstava, že už nebudete musieť trpieť nudné stretnutia s ním?
  5. Ak nemáte záväzky, môžete odísť do zahraničia
    Neviaže vás tu hypotéka či rodina? Čo ak by ste nabrali pracovné skúsenosti v zahraničí? Využite príležitosť spoznávať svet, iné kultúry a obohatiť svoj životopis o zaujímavú položku.
  6. Môžete si spraviť voľno a robiť to, po čom ste vždy túžili
    ​Vždy ste túžili cestovať, napísať knihu či ísť pomáhať do rozvojových krajín? Každý z nás občas potrebuje reset a oddych od práce rieši iným spôsobom. Ak máte nejaké úspory, využite voľno, ktoré máte, zmysluplne a podľa svojich predstáv!

Prečítajte si tiež: Hľadáte si prácu? V lete je to o niečo ťažšie, tento trik vám však môže pomôcť!​


Viac o téme: Vyhadzov Výpoveď Dostal Hľadať Čo Dostala Dať Robiť Som Keď Prácu Dostanem
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy