Nitra prekvitá prácou: Vznikne tu ďalších vyše 3 800 voľných miest!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Spoločnosť ProLogis Slovak Republic Management, s.r.o., Senec plánuje vybudovať v Nitre logistický park ProLogis Park Nitra. Tri nové haly by mali vyrásť v katastrálnom území Nitra – Dražovce, Lužianky v bezprostrednej blízkosti existujúceho priemyselného parku Nitra – Sever. Logistický park bude určený pre príjem, skladovanie a redistribúciu dielov pre výrobu vo výrobnom areáli závodu Jaguar Land Rover. Projekt je v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Tri novopostavené haly budú podľa predloženého projektu slúžiť pre logistiku a ľahkú nerušiacu výrobu v priemyselnej zóne. Súčasťou hál bude aj potrebné administratívne, sociálne a technické zázemie vrátane spevnených plôch, parkovacích stojísk, oplotenia areálu, sadových úprav a napojenia na inžinierske siete. Parcely, na ktorých je výstavba logistického parku navrhnutá, sú súčasťou poľnohospodárskeho pôdneho fondu. Projekt uvažuje s vytvorením takmer 200.000 štvorcových metrov spevnených plôch.


Prečítajte si tiež: Až 800 nových pracovných miest: Kde máte šancu nájsť si prácu?​


Začiatok výstavby je naplánovaný na 3. štvrťrok tohto roka, výstavba by mala trvať štyri roky. Celkové náklady na realizáciu projektu sú predbežne vyčíslené na 30 miliónov eur. V logistickom parku by malo za predpokladu maximálnej obsadenosti logistických hál vzniknúť 3810 nových pracovných miest, z toho 785 v administratíve a 3025 vo výrobe a v sklade.

 

Viac o téme: Jaguar Nitra Rover Land Práca Zamestnanie Nové Miesta Pracovné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy