Čo vás motivuje v práci? Naučte sa, ako odpovedať na pohovore na túto otázku

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Konečne nastal ten deň, kedy vás čaká pohovor. Máte dôkladne naplánované všetky odpovede, ste pripravený a vyrovnaný. Je však vo vašom scenári odpoveď aj na otázku „Čo vás motivuje v práci?“. Nepanikárte, prezradíme vám, čo chce personalista touto otázkou zistiť a ako na ňu správne odpovedať!

 

 

 

 

 

  1. Najprv zvážte, prečo sa vás túto otázku pýtajú
    Každá otázka položená na pohovore je položená z nejakého dôvodu. Či už sa personalista snaží otestovať vaše schopnosti, znalosti alebo skúsenosti. Otázkou, čo vás motivuje v práci, sa personalista snaží zistiť, aký typ človeka ste, aké sú vaše hodnoty a či v tejto kombinácii zapadnete do tímu.
  2. Myslite najprv, ako vám odpoveď na túto otázku môže pomôcť
    Je dôležité byť úprimný, zároveň však nechcete povedať, že jediné, čo vás ráno donúti vstať, sú peniaze. Ako z toho vykľučkovať? Spomeňte si na vaše predchádzajúce pracovné skúsenosti. Potešili ste sa vždy, keď ste dostali novú, zaujímavú úlohu? Bavilo vás, keď ste spolu s ostatnými kolegami pracovali na jej splnení? Užívali ste si, keď bola snaha odmenená? Toto všetko môžete použiť vo svojej odpovedi.
  3. Nezabudnite uviesť aj príklad
    Buďte pripravený na to, že personalista sa môže spýtať aj na konkrétny príklad. Majte predo ešte pred pohovorom v hlave niekoľko situácií, ktoré môžete uviesť na ilustráciu toho, čo hovoríte.
  4. Prispôsobte vašu odpoveď danej pracovnej pozícii
    Ak sa hlásite na pozíciu, ktorá je zameraná na dosahovanie cieľov, prečo by ste nespomenuli, že zbožňujete uskutočňovať stanovené úlohy a sledovať, na koľko sa vám ich podarilo splniť?
  5. Myslite na to, čo zamestnávatelia hľadajú
    Nemyslite si, že zamestnávatelia hľadajú robotov, ktorí pri tejto otázke vychrlia správnu odpoveď. Tá totiž neexistuje. Personalista očakáva odpoveď človeka, ktorý má reálne túžby, očakávania, je ochotný rásť a učiť sa u nového zamestnávateľa. Nezabudnite to preto vo svojej odpovedi zdôrazniť.

Prečítajte si tiež: Ste bez práce? Takto by mal vyzerať deň nezamestnaného človeka


Viac o téme: Pohovor Odpoveď Otázky Čo Odpovedať Práci Pohovore Motivuje
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter.com; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy