13 vlastností, ktoré majú úspešní ľudia spoločné: V koľkých sa nájdete vy?

Vedeli ste, že jestvuje niekoľko vlastností, ktoré majú úspešní ľudia spoločné? Hoci je každý z nich iný, v istých veciach by ste našli podobnosť. Zistite, čo najčastejšie charakterizuje ľudí, ktorí dokázali premeniť svoje sny na skutočnosť a vedia, ako chutí úspech. Nemáte niektoré z ich vlastností aj vy? Overte si to!

 

 


 

  1. Vedia, kedy ostať a kedy odísť
    Úspešní ľudia presne vedia, kedy majú zmeniť zamestnávateľa a začať svoju kariéru v inej spoločnosti. Majú dobrú intuíciu a neboja sa urobiť aj nepríjemné zmeny.
  2. Robia viac, než sa od nič očakáva
    To, čo majú v popise ich pozície, berú len ako niečo, od čoho sa môžu na začiatok odraziť. Hneď po tom, čo si splnia to, čo sa od nich očakáva, sú odhodlaní ísť ešte ďalej a venujú sa úlohám a projektom, ktorú sú pre nich výzvami.
  3. Sú ochotní prijať prehru, ak môže neskôr viesť k úspechu
    Úspešní ľudia si uvedomujú, že je dôležité poučiť sa z každej chyby, ktorú urobia. Vedia totiž, že vďaka tomu sa stanú lepšími. Kým väčšina ľudí sa po neúspechu vzdá, úspešní ľudia vydržia a zmenia ho na víťazstvo.
  4. Vedia, že sú si sami strojcom svojho šťastia
    Šťastie je výsledok tvrdej práce a nastavenia samého seba na úspech. Úspech a šťastie neprichádzajú len tak, sami od seba, treba sa o ne pričiniť.
  5. Nastavujú si reálne ciele
    Úspešní ľudia vstanú a vedia, čo budú v daný deň robiť, kým neúspešní ľudia vstanú a strácajú drahocenný čas tým, že len zvažujú a rozmýšľajú, čo by mali urobiť. Výsadou úspešných je tiež to, že si vedia stanoviť priority a zamerať sa na to, čo je naozaj dôležité.
  6. Vedia prevziať zodpovednosť za svoje činy
    Niečo sa nevydarí, nevyjde podľa plánov? Úspešný človek nehádže vinu na iných, nepotrebuje sa obhajovať, že za to môžu ostatní. Ak urobia chybu, vedia prevziať zodpovednosť a a okamžite sa zaoberajú tým, ako sa tomuto prešľapu vyhnúť v budúcnosti.
  7. Sú schopní prispôsobiť sa zmenám na trhu
    Úspešní ľudia neváhajú investovať do seba, aby si udržali svoje miesto na trhu. Vedia, čo to znamená, ak budú stagnovať a ignorovať trendy: začnú zaostávať. Nové nápady, nové príležitosti a osvojovanie si nových schopností – týmto sa riadia.
  8. Vedia predať svoj príbeh
    Vedia, kto sú, čo robia a čomu veria. Sú sebavedomí, presvedčiví a sú stáli vo svojich postojoch. Preto im ľudia dôverujú.
  9. Pýtajú sa správne otázky správnych ľudí
    Úspešní ľudia vedia, že pri riešení problémov je niekedy dobré obrátiť sa na správnych ľudí. Preto si uvedomujú dôležitosť networkingu. Pomoc však nechcú zadarmo, sú ochotní poskytnutú pomoc vrátiť.
  10. Neustále sa učia a neboja sa vyjsť zo svojej komfortnej zóny
    Kým väčšina ľudí si myslí, že tým, že majú na svojom konte diplom, študentské časy pre nich skončili, úspešní ľudia to vnímajú inak. Neustále sa učia nové veci, nadobúdajú nové skúsenosti. Neboja sa púšťať do nových aktivít, aj keď hrozí, že možno neuspejú.
  11. Vedia, kto sú a kde je ich miesto vo svete
    Sebavedomie a vodcovské schopnosti – aj toto charakterizuje úspešných ľudí. Títo ľudia majú víziu, vlastnú misiu, ktorú sa snažia každý deň napĺňať. Nestrácajú čas vecami, ktoré pre nich nie sú dobré alebo ktoré ich neuspokojujú.
  12. Tešia sa z toho, čo dokázali, nie z toho, koľko dostali zaplatené
    Rýchlo zbohatnúť – to nie je to, po čom úspešní ľudia túžia. Zakladajú si skôr na budovaní dlhodobo udržateľnej kariéry. Chcú totiž mať prácu, ktorá má zmysel a ktorá ich napĺňa. Vysoké finančné ohodnotenie je pre nich skôr príjemným bonusom ako hlavným cieľom.
  13. Sú radšej tými, ktorí niečo tvoria, ako iba konzumujú
    Kým väčšina ľudí venuje čas čítaniu mailov, sledovaniu televízie či bezduchému surfovaniu na internete, tí úspešní sa snažia vytvárať nové, užitočné nástroje, či prinášať originálne, zaujímavé nápady, ako možno veci vylepšiť.

Ktoré z týchto vlastností máte vy?


Prečítajte si tiež: 7 znakov, že máte vyššie IQ než ostatní​


Viac o téme: Ľudia Spoločné Úspech Bohatí Úspešný Vlastnosti Byť Ako Úspešní
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Forbes; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy