6 záľub, ktoré zvýšia vaše šance nájsť si prácu

Vedeli ste, že správnym koníčkom či zaujímavou záľubou sa zvyšujú vaše šance nájsť si prácu? Vaše koníčky o vás totiž môžu vášmu potenciálnemu zamestnávateľovi veľa napovedať. Ktoré z vašich hobby by ste si určite mali uviesť do životopisu? Ktoré aktivity o vás prezradia, že ste tým správnym kandidátom?

 

 

 

 

  1. Tímové športy
    Basketbal, futbal či volejbal – záľuba v akýchkoľvek kolektívnych športoch z vás robí ľahšie zamestnateľného človeka. Ukazuje totiž, že ste schopný pracovať v tíme a ste nastavený na spoločné dosahovanie cieľov. Tímovosť je vlastnosť, ktorú ocení každý zamestnávateľ, určite si preto túto svoju záľubu uveďte do svojho životopisu.
  2. Nebezpečné aktivity
    Máte radi riskantné a extrémne športy ako napríklad downhill, bungee jumping či horolezectvo? To o vás hovorí, že sa nebojíte vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, ísť aj za hranice a máte odvahu priniesť niečo nové. Ak si túto záľubu uvediete do svojho CV, pre zamestnávateľa sa môžete stať kandidátom, ktorého bude chcieť mať vo svojom tíme.
  3. Strategické hry
    Šach, sudoku či iné, im podobné hry, sú pre človeka veľmi prospešné. Pomáhajú totiž rozvíjať strategické myslenie, podporujú kreativitu a dokonca sú prospešné pri rozvíjaní schopnosti riešiť problémy. Nemyslite si, že vaša záľuba v šachu či lúštení sudoku je nudná – práve naopak!
  4. Kreatívne záľuby
    Tancovanie, skladanie hudby, maľovanie, fotografovanie, alebo aj písanie pomáha rozvíjať kreatívne myslenie. Práve týmito činnosťami človek môže vyjadriť svoju kreativitu množstvom spôsobov, čo je schopnosť, ktorú zamestnávatelia často hľadajú. Tieto koníčky sa vám zídu, ak si hľadáte práce v oblasti marketingu, médií či PR.
  5. Cestovanie
    Cestovanie je koníčkom mnohých ľudí, neuvedomujú si však, že v ňom môže byť ukrytého oveľa viac. Cestovanie je totiž skvelý spôsob ako si rozšíriť obzory, spoznať a prispôsobiť sa novému prostrediu, zoznámiť sa s novými ľuďmi, ktorí vás môžu veľa naučiť a naučiť vás pozerať sa na veci z inej perspektívy. A toto všetko sa vám zíde aj na pracovisku!
  6. Čítanie
    Čítanie kníh je fantastická záľuba, ktorá vám dovoľuje učiť sa a rozvíjať svoje vedomosti. Nezáleží na žánri, čítanie pomáha zlepšovať komunikačné schopnosti,  „učí“ nás lepšie písať a má obrovský vplyv na naštartovanie kreativity.
Viac o téme: Práca Koníčky Záľuby Prácu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: carreeraddict; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy