Najhoršie rady, ktoré môžete dostať, ak idete na pohovor

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Keď sa chystáte na pohovor, každý má pre vás množstvo rád. Sú však všetky z nich správne? Mali by ste sa držať tipov od kamarátov, ako sa nebáť vyjednávať? Inšpirovať sa poučkami z článkov o tom, aké oblečenie je najvhodnejšie na pohovor? Mali by sme poslúchnuť mamu, ktorá radí byť jednoducho sám sebou? My vám dáme 5 tipov, ktoré by ste rozhodne nemali brať ako správne a na pohovore sa im vyhnúť. Zistite, prečo!

  • Vždy príďte v obleku

Áno, je dôležité vyzerať dobre a profesionálne, oveľa dôležitejšie je však trafiť sa a prispôsobiť štýlu, ktorý platí v danej spoločnosti. Skúste si zistiť, aký dress kód predpisuje firma, do ktorej sa hlásite. Vaše oblečenie tiež prispôsobte ponuke, na ktorú sa hlásite.
Dajte si pozor, aby vám nevhodné oblečenie zničilo šance na úspech. Ako sa obliecť na pohovor, sme sa pýtali slovenských personalistov, celý článok s množstvom užitočných rád nájdete tu.

  • Na pohovor príďte tak, aby ste mali dostatok času

To, že na pohovor sa meškať nemá, je rada, ktorej by ste sa mali držať. Dajte si však pozor aj na to, aby ste na pohovor neprišli príliš skoro. Doraziť do firmy hodinu, alebo aj pol hodinu pred dohodnutým stretnutím vyšle signál, že ste naozaj veľmi zúfalý, prípadne tak budete na personalistu nepriamo robiť mierny nátlak, čo vám plusové body asi nepripíše.

  • Na otázku „Aká je vaša slabá stránka?“ odpovedzte „Som perfekcionista“

Na internete nájdete množstvo článkov, v ktorých sa dočítate, aká je „správna“ odpoveď na túto otázku. Ak aj vy na ňu plánujete odpovedať, že ste nenapraviteľný puntičkár, zadržte. Táto odpoveď sa už totiž považuje za klišé, prípadne vám ju neuveria. Radšej ukážte vašu kreativitu a odpovedzte úprimne. Zabodujete určite viac, než šiesti perfekcionisti pred vami.

  • Buďte sami sebou

Samozrejme, chcete ukázať personalistovi, že ste tá najvhodnejšia osoba na obsadzovanú pozíciu. Avšak tak ako je dôležité na pohovore neklamať a nevymýšľať si, tak je tiež vašou úlohou dodržiavať jeho pravidlá. Chcete predsa urobiť dobrý dojem, preto svoje správanie prispôsobte situácii, v ktorej sa nachádzate.  

  • Nepýtajte sa na plat

Ak zostanete ticho pri otázke o mzde, vyšlete tým signál, že ste ochotný kývnuť na akúkoľvek ponuku, ktorú vám potenciálny zamestnávateľ dá. Ako sa na pohovore zachovať správne, pokiaľ ide o otázku platu? Kto by mal otvoriť túto tému? Aké máte možnosti na vyjednávanie? Spísali sme pre vás užitočné rady, priamo od personalistov - nájdete ich tu.


Prečítajte si tiež: 6 vecí, ktoré personalisti neznášajú, keď robíme na pohovore​


Viac o téme: Rady Sa Pohovor Pred Ako Pohovorom Správať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy