5 zručností, ktoré zamestnanci potrebujú na prežitie krízy

Je možné, že v dôsledku pandémie niektorí zamestnanci prídu o svoje pozície. Je preto vo vašom záujme, aby ste ostali angažovaný a motivovaný. Má to veľa spoločného aj s tým, či ste si vybrali svoju prácu, pretože ju máte skutočne radi. Možno ste jedným z 86% zamestnancov, ktorí chodia do svojho zamestnania viac-menej iba kvôli výplatnej páske. Ak chcete pokračovať v tom čo ste začali, budete musieť využiť všetkých 5 zručností, ktoré nájdete v tomto článku.

Otvorený dialóg:

Vedúci a zamestnanci musia rýchlo rozpoznať zmeny, ktoré ohrozujú súčasný stav. Všetko, čo považujete za dôležité sa musí prediskutovať. Ak sa zamestnanci necítia dostatočne bezpečne na to, aby sa vyjadrili o svojich obavách, firma v ktorej pracujete nebude schopná rýchlo a efektívne reagovať.

Schopnosť rýchlo sa meniť:

Obrovské zmeny sú jednou z najbežnejších výziev recesie. Reorganizácia, zníženie počtu zamestnancov a rozpočtové škrty sú bežné a ťažko sa prijímajú. Osoba, ktorá dokáže rýchlo prejsť od zastaraných návykov a praktík k novým, efektívnejším spôsobom práce, bude oveľa úspešnejšia.

Produktivita:

Finančné poklesy si vyžadujú, aby ľudia robili viac za menej. Keďže zákazníci požadujú nižšie ceny, počet zamestnancov a zdroje sa často znižujú. Nedostatok týchto zdrojov sa musí vyvážiť zvýšenou produktivitou.

Univerzálna zodpovednosť:

Vedúci predstavitelia sa pod finančným tlakom dohadujú na zložitých zmenách, ktoré znížia náklady alebo zvýšia produktivitu. Ak ste na potápajúcej sa lodi, musíte komunikovať aj so všetkými ostatnými členmi tímu, aby ste sa uistili, že všetko funguje podľa plánu. Často sa vám môže stať, že budete spolupracovať na projektoch, ktoré nespadajú pod vašu zodpovednosť.

Schopnosť viesť ostatných:

Firmy musia rýchlo a ako celok reagovať, aby vedeli bojovať s výzvami, ktoré recesia vytvára. Ak vedúci predstavitelia nedokážu udržať ľudí zjednotených v časoch, keď sa vydávajú novým smerom, nebudú schopní urobiť zmeny, ktoré si kríza vyžaduje. Aj vy musíte byť pripravený prevziať velenie, ak to bude potrebné.

A pamätajte, žiadna kríza tu nebude navždy, ale vaše nové zručnosti áno. Ak myslíte dopredu, budete vedieť, že sa vám zídu v budúcom živote, a tiež budú vyzerať skvelo vo vašom životopise. Zamestnanci, ktorí investujú do vlastného vzdelávania - a to aj z vlastných vreciek - budú známi ako tí, ktorí ostali stáť v časoch, keď iní padali.

Viac o téme: Práca Kríza Zamestnanci Skúsenosti Zručnosti
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: businessinsider, Foto: Getty

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy