Čím viac peňazí, tým väčšie maniere? Pozrite sa, za čo sú bohaté rodiny dnes ochotné platiť

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Potreby bohatých rodín sa drasticky zmenili od roku 1960, pretože bohatstva nebolo nikdy viac než v súčasnosti. Aspoň to tvrdia najnovšie prieskumy spoločnosti Pavillion Agency, ktorá sa zaoberá sprostredkúvaním personálu pre domácnosť. Ukazuje sa, že kým v roku 1960 mali bohaté rodiny jeden či dva domy, dnešní boháči ich majú až štyri alebo päť. Takisto vzrástli ich nároky v oblasti personálu. Čoraz viac ľudí si začína najímať ľudí na ich súkromné jachty či súkromné lietadlá.

Bohaté rodiny si vždy najímali personál, ktorý im pomáhal s chodom domácnosti. Typ personálu, ktorí si najímajú dnes, sa však značne zmenil. Pavillion Agency, spoločnosť, ktorá boháčom sprostredkúva personál už od roku 1962, si všimla, aké rozdiely nastali.

„Nikdy nebolo viac bohatstva než v súčasnosti,“ hovorí Norman Greenberg z agentúry Pavillion Agency. „V 60. a 70. rokoch mali najbohatšie rodiny jednu hlavnú nehnuteľnosť, prípadne dve. Dnes však vidím domácnosti, ktoré majú štyri, päť domov, jachtu, lietadlo. A keďže ich bohatstvo rastie, žijú život, ktorý nie je viazaný k jednej nehnuteľnosti ako tomu bolo kedysi,“ vysvetľuje.  

Správca domu, osobný asistent či viacero opatrovateliek? Bežná výbava

Na to, aby všetky ich domácnosti perfektne fungovali, potrebujú personál, zodpovedného manažéra pre každý dom. „Takýto správca domu má na starosti všetko, čo je potrebné urobiť: prijať personál, vyhodiť nespoľahlivých zamestnancov, nastaviť im rozvrh, navrhnúť výplaty, zabezpečiť, aby v dome nič nechýbalo, zabezpečiť dodanie potrebných služieb... Musí sa postarať o to, aby si každý robil svoju prácu,“ objasňuje Greenberg.

Podobnou funkciou, tiež rovnako žiadanou, je pozícia osobného asistenta.

Bohaté rodiny s deťmi tiež hľadajú opatrovateľky s vysokoškolským vzdelaním. „Väčšina opatrovateliek, s ktorými sa stretávame, majú vysokoškolské vzdelanie, mnohé z nich majú magisterský či inžiniersky titul. S čím sa však začíname stretávať je to, že rodiny, ktoré majú viac detí, si najímajú aj tri opatrovateľky – pre každé dieťa jednu,“ hovorí Greenberg.

Boháči tiež často vlastnia jachtu alebo súkromné lietadlo. Aj preto je čoraz populárnejšie, že si na plavbu či let najímajú vlastný personál, ktorí sa postará o príjemné cestovanie bez komplikácií a problémov.

Vlastný kuchár či zdravotná sestra? Bez nich sa boháči neobídu

Kým v minulosti boli súčasťou bohatých domácnosti aj pomocníčky v kuchyni, dnes osobu, ktorá porciovala kura, čistila zemiaky či zeleninu, nahradili osobní šéfkuchári.

Zaujímavosťou sú tiež zdravotné sestry pre deti. Kým kedysi sa najímali „dojky“, ženy, ktoré dojčili cudzie dieťa, dnešným trendom boháčov je najatie si zdravotných sestier pre deti. Tým sú ochotní platiť do 800 dolárov denne za to, že sa starajú o čerstvo narodené deti a učia ich napríklad, ako vydržať spať celú noc, aby rodičov nebudili.

Viac o téme: Boháči Maniere Bohatstvo Míňanie peňazí Svet bohatých
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy