Príšerný deň v práci? Urobte toto a ihneď ucítite zmenu

Zdroj: Getty Images

Z postele ste vstali zlou nohou a navyše vás v práci čaká náročný projekt alebo porada. Možno ste sa pohádali so šéfkou alebo zabudli poslať dôležitú správu. Tie zlé, vyčerpávajúce a stresujúce dni v práci mávajú všetci. Dokonca omnoho častejšie, než by ste čakali. Môžu sa prihodiť kedykoľvek, a preto je dôležité byť pripravený. Zhrnuli sme pre vás niekoľko krokov, ktoré vám pomôžu podobný deň prežiť a zabránia tomu, aby sa ešte zhoršil.

 

Venujte si pár minút osamote

Ak máte v práci nanič deň, pomôcť vám môže zmena prostredia. Či už vás naštval prístup kolegu, rozpracovaný projekt alebo súkromná záležitosť, nájdite si chvíľku na prehodnotenie vášho postoja. Skúste ísť na krátku prechádzku, zmeniť vaše obvyklé pracovné miesto alebo odísť na pár minút niekam, kde budete sami.

Uvedomte si, že všetci robia chyby

V prípade že máte zlý deň, pretože ste niečo pokazili, netrápte sa pridlho. Minulosť je minulosť a jediné, čo môžete urobiť, je napraviť vaše chyby a posunúť sa vpred. Možno sa budete musieť porozprávať so svojím šéfom alebo ostatnými členmi tímu o tom, ako postupovať. Berte to ako príležitosť, buďte proaktívni a hľadajte riešenia.

Nebojte sa požiadať o pomoc

Ak nie ste vo svojej koži, nebojte sa priznať a požiadať o usmernenie alebo vysvetlenie. Je to úplne v poriadku a vaši kolegovia by pre vás mali mať pochopenie. Podobné dni zažíva snáď každý. Hlavne však nedovoľte, aby bola kvalita vašej práce ovplyvnená vašou náladou.

Pustite si relaxačnú hudbu

Ak máte povolené počúvať pri práci hudbu, pustite si skladby ktoré vám zlepšia náladu. Je vedecky dokázane že hudba pozitívne vplýva na náladu, pozornosť a kreativitu. Niektoré štúdie dokonca ukazujú, že hudba môže zmierniť pocity úzkosti a stresu.

Porozprávajte sa s niekým

Všetci by sme mali mať priateľa, ktorý nás povzbudzuje alebo počúva, keď máme zlú náladu. Skúste v práci osloviť kolegu a zdôverte sa mu. Môže vám poradiť čo robiť s danou situáciou alebo ako ju začať zlepšovať. Niekedy môže byť aj obyčajný rozhovor veľkou úľavou.

Ak však neustále premýšľate nad zmenou zamestnania a chcete dostávať personalizované pracovné ponuky zadarmo priamo na váš e-mail, využite agenta na Kariéra.sk.

Viac o téme: Relax Práca Zmena Den Problém Zlý
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy