9 vecí, ktoré ľudia na svojich kolegoch nemajú radi: Nerobíte niektorú z nich aj vy?

Zdroj: Getty Images

Túžite byť v spoločnosti obľúbený? Chcete ľahšie nadväzovať vzťahy? Potom si dôkladne zanalyzujte svoje správanie voči iným. Možno si myslíte, že ľudia sú k vám odmeraní nezaslúžene, že ste nič zlé neurobili. V niektorých prípadoch to tak byť môže, no v mnohých si za to môžete vy sám. Že ako? Napríklad tým, že robíte veci, ktoré ostatným nie sú sympatické. Overte si, či sa tento článok náhodou netýka aj vás a vášho správania.

 

 

  1. Zdieľate príliš veľa fotiek na sociálnych sieťach
    A zdieľate kompletne všetko zo svojho života, dokonca aj to, čo by ste nemali. Je fajn podeliť sa o pekné momenty, no keď to už začnete preháňať a dopĺňate k tomu aj množstvo nežiadaných detailov, niektorí ľudia od vás začnú bočiť. Aj tým, ako vystupujete na sociálnych sieťach, ovplyvňujete to, ako vás ľudia vnímajú. Skúste si predstaviť, že ako by vyzerala vaša aktivita na sociálnych sieťach v reálnom živote. Prišli by ste len tak za ľuďmi a ukazovali im 30 fotiek obrazu, ktorý sa vám tak páčil v galérii? Začali by ste im len tak rozprávať o tom, ako vás bolí rozchod a čo odkazujete vášmu bývalému? Sú veci, ktoré by ste si mali nechať len pre seba. A to platí obzvlášť pri téme sociálnych sietí. 
  2. Zverujete sa s osobnými informáciami príliš skoro
    Ľudia majú dobrý pocit, keď druhý človek pôsobi dôveyhodne. Vzájomná dôvera sa však buduje postupne, ako sa ľudia lepšie spoznávajú. Možno to vy chcete urýchliť a vybudovať si puto, môže to však skončiť úplne inak. Ak sa ľuďom, ktorých veľmi dobre nepoznáte - napríklad v novej práci, hneď zveríte s tým, ako sa vám vo firme vôbec nepáči a že kolegyňu z HR neznášate, nečakajte, že si získate sympatie. Vaši kolegovia vás ešte nepoznajú, no už ste sa prejavili negatívnou emóciou. Naozaj sa takto chcete zapísať už na začiatku? Okrem toho vám takouto neuváženou úprimnosťou hrozí, že sa to môže dostať do uší nadriadenému a z novej práce môžete ľahko vyletieť.
  3. Rozprávate iba vy, o sebe a nedávate priestor druhej strane
    Ľudia radi počúvajú, no občas by sa aj oni chceli vyjadriť a vyrozprávať sa. Ak im na to nedávate priestor, iba si stále idete svoje a druhú stranu nepočúvate, či dokonca v rozhovore ju až ingorujete, obľúbeným sa nestanete. Nečudujte sa, že sa vám ostatní vyhýbajú, ak nie ste schopný dialógu.
  4. Ste hlučný
    Výskate, hlasno sa smejete, rozprávate tak, že to počuť všade. Veľkým problémom týchto ľudí je, že zúfalo túžia pritiahnuť pozornosť. Všetkých. Sympatická vlastnost to nie je, priam naopak. Odpudzuje a prináša opak toho, po čom túžite - aby vás ľudia mali radi.
  5. Ste prehnane milý
    Neustále sa usmievate, nikdy sa nehneváte, poďakujete aj tomu, kto vám vynadá. Možno si myslíte, že to nikomu nemôže prekážať, opak je však pravdou. Ľudia chcú vidieť a vedieť, čo si naozaj myslíte. Neskrývajte svoje emócie, odhaľte ich - samozrejme, v rozumnej miere.
  6. Neusmievate sa
    Ak chodíte po firme ako múmia, s nasrdeným výrazom tváre (ktorý si možno ani neuvedomujete), nemôžete byť prekvapený, ak od vás ľudia bočia. Nemusíte chodiť za kolegami ako motivátor a učiteľ pozitívneho myslenia, stačí vyzerať dobre naladený. Takáto energia k vám bude ostatných priťahovať.
  7. Nezdravíte sa
    Tak vy prídete do firmy a nepovažujete za potrebné svojich kolegov ani pozdraviť? Je úplne jedno, či sú vašimi obľúbencami alebo nie, slušnosť je slušnosť. Ak ju neovládate, nečudujte sa, že ste samotár a neobľúbenec.
  8. Nepamätáte si mená ľudí
    Aj vám dobre padne, ak si ľudia pamätajú vaše meno, ak im ho nemusíte neustále pripomínať, ak ho nekomolia. Ľudia chcú mať pocit, že sú dôležití a vnímaní. Ak im to dáte - už aj takouto maličkosťou pocítiť, veľmi to ocenia.
  9. Neviete poriadne podať ruku
    Podávate ju ako mŕtva ryba, rýchlo ju odťahujete alebo ju stláčate tak, že človeku spôsobíte malé zranenie. Všetko je nesprávne a spôsobí to, že sa druhej strane znepáčite. Ak ruku podávate vlažne alebo ju rýchlo odtiahnete, môže to navodzovať dojem, že vám človek nie je sympatický a otravuje vás už len podanie ruky. Ak zas človeku prisilným stlačením aj keď len trochu ublížite, odnesie si z tohto momentu práve emóciu bolesti. Pri stretnutí s neznámym človekom, napríklad personalistom, podajte ruku sebavedome a iba krátko, jemne ju stlačte.
Viac o téme: Kolegovia Vzťahy
  • Autor: © Zoznam/ext
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy