Krutá pravda, ktorá sa vám asi nebude páčiť: Aj toto je dôvod, prečo máte zlú prácu

Zdroj: Getty Images

Je pre vás každodenné vstávanie do práce utrpením? Nie je nič, na čo by ste sa tešili – na kolegov či pracovné úlohy - jediný svetlý bod vášho dňa je obed alebo odchod z práce? Zlý džob je bežná vec. Stáva sa to mnohým ľuďom. Ak ste však nenávideli každé zamestnanie, v ktorom ste doteraz pracovali, pravdepodobne je niekde chyba. A nie v danej práci, ale vo vás a vašich nesprávnych rozhodnutiach. Ktoré máme na mysli?

 

 

  1. Zobrali ste prvú ponuku práce, ktorú ste dostali
    Tak veľmi sa bojíte byť nezamestnaný, že neváhate a beriete každú príležitosť a nad tým, čo by sa vám v novej práci nemuselo pozdávať, radšej zatvárate oči? Byť nezamestnaný je naozaj nepríjemné, áno. Je však nutné vrhať sa z jednej práce do druhej a niekedy aj do takej, ktorá bude pre vás skôr trápením, než potešením? Každý z nás sa bojí, že sa dostane do finančných problémov, že sa mu nepodarí nájsť džob. Avšak ešte pred tým, ako sa „uviažete“ práci, v ktorej by ste mohli byť nešťastný, skúste sa na chvíľku zastaviť, zhlboka nadýchnuť, uistiť sám seba, že si zamestnanie nájdete a zistiť, aké podmienky by mal spĺňať váš nový džob.
  2. Naleteli ste rečičkám personalistu
    Poznáte to: keď vtáčika lapajú, pekne mu spievajú. Že sa to stále práve aj vám? Na začiatku mali sladké reči, obdivovali vaše schopnosti a neustále opakovali, ako sa na vás tešia a akí sú šťastní z toho, že vás budú mať vo svojom tíme? Ak ste nastúpili a správanie tých, ktorí vás prijali, sa zrazu otočilo o 180 stupňov, niečo nebude v poriadku. Nečudujeme sa, ak ste prekvapený a nahnevaný, ak sa splnilo len málo z toho, čo vám bolo sľubované. Ak ste zistili, že išlo o rečičky, aby vás získali do spoločnosti, no realita je úplne iná, pravdepodobne to nebude to správne miesto pre vás.
  3. Ignorovali ste svoju intuíciu
    Hoci už niekoľko dní surfujete na internete, stále ste nezistili, čo vlastne daná spoločnosť robí? HR špecialista meškal 10 minút na pohovor? Nikto sa na vás ani nepozrel počas prehliadky vášho možného budúceho pracoviska? Nemali ste z toho všetkého dobrý pocit? Aj tak ste však kývli na ponuku a dnes nie ste spokojný s atmosférou vo vašej práci, prípadne so vzťahmi medzi kolegami? Skúste sa nabudúce v týchto prípadoch spoliehať aj na svoju predtuchu.
  4. Neviete, čo chcete
    ​Tvrdili ste, že sa v práci nechcete nudiť, že by ste si chceli vyskúšať džob vo svižnom, rýchlo sa meniacom a dynamickom prostredí? O pol roka neskôr ale ledva zvládate 60-hodinový pracovný týždeň a zisťujete, že by ste predsa len uvítali spomaliť? Myslíte si, že by ste boli šťastný v práci, kde by ste chodili s kolegami každý pondelok grilovať, no nedávno ste si museli hľadať výhovorky, prečo nemôžete ísť hrať volejbal? Skúste byť k sebe a vo svojich predstavách čo najúprimnejší a držte sa toho. Vyvarujete sa prostrediu, ktoré by vás mohlo stresovať, nenapĺňať vás, prípadne dokonca trápiť.  
Viac o téme: Zlá práca
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: forbes; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy