7 vecí, ktoré robia neúspešní ľudia každý víkend

Zdroj: thinkstockphotos.com

Myslíte si, že na tom, ako trávite víkend, nezáleží? Že dôležité je len to, aký výkon podávate cez pracovný týždeň? Môžete sa snažiť, koľko chcete, ak „odfláknete“ víkend, vzďaľujete sa úspechu. Nemali by ste podceňovať dôležitosť správnych víkendových aktivít. Ak robíte niektoré z nasledujúcich činností, rýchlo to napravte.

 

 

 

 

  1. Nemajú harmonogram
    Svoj voľný čas treba využiť najlepšie, ako sa len dá. To znamená, že si ho dobre naplánujete. Vyčleníte si čas na oddych, stretnutia s rodinou, šport či kultúrne aktivity. Oplatí sa investovať čas organizovania činností. Po celom dni tak budete mať pocit, že voľno využili efektívne a naplno.
  2. Ignorujú svojich najbližších
    Áno, cez pracovný týždeň sa voľný čas pre blízkych hľadá ťažšie. Aj preto sú víkendy ideálne na stretnutia s rodinou či priateľmi. Ak ich cez týždeň zanedbávate, vynahraďte im to práve cez víkend.
  3. Nechajú sa prevalcovať technológiami
    Telefón, tablet, televízor, počítač, sociálne siete. Všetko je strata času, ktorú pocítite, keď deň skončí. Čo ste urobili pre seba? Čo ste urobili pre vašich blízkych a rodinu? Rozdali niekoľko lajkov na sociálnych sieťach, sledovali videá na YouTube, sledovali ľudí na Facebooku? Tým ale nič nedosiahnete.
  4. Celý čas spia
    Myslíte si, že robíte dobre, ak sa spánkový deficit snažíte dohnať víkendovým vyspávaním? Sám seba oberáte o vzácne voľné chvíle, ktoré mohli byť využité na stretnutia s rodinou, príjemné výlety, prechádzky, zábavu. Neukracujte sám seba, skúste radšej zmeniť vaše spánkové návyky počas týždňa.
  5. Vyhadzujú peniaze
    Víkend je pre vás obdobím robenia si radosti nakupovaním? Je v poriadku, ak sa raz za čas odmeníte, ak však víkendy trávite v obchodoch míňaním peňazí, veľa radosti zo života mať nebudete. Jednak vás to, čo si kúpite, poteší len krátko a okrem toho ste minuté peniaze mohli využiť na niečo lepšie – napríklad na vytvorenie finančnej rezervy do budúcnosti.
  6. Nemajú čas sami pre seba
    Celý týždeň sa naháňate, máte milión povinností a neostáva vám čas na seba. Dožeňte to cez víkend. Nájdite si chvíľku iba pre seba, na rozjímanie o vašom živote, na mentálny oddych, vypnutie a relaxáciu. Ak si chcete zachovať duševné zdravie, nepodceňujte to.
  7. Sú leniví, nič nerobia a potom to ľutujú
    Ovláda vás cez víkend silná lenivosť? Až taká, že nakoniec ani neupracete, nikam nejdete, ste znudený a nepríjemný? A nakoniec ľutujete, že ste sa k ničomu „nedokopali“? Toto je typické pre neúspešných ľudí. Nebuďte ako oni, nedovoľte si zlenivieť. Vráťte sa k bodu č. 1 – harmonogram vám pomôže.
Viac o téme: Neúspech
  • Autor: © Zoznam/ext
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy