Koľko zarobíte v čistom? Prezradí vám to šikovná kalkulačka mzdy

Zdroj: Getty Images

Našli ste zaujímavú pracovnú ponuku s platom, ktorý nie je na zahodenie? Koľko peňazí vám ale príde na účet? Je totiž rozdiel, aká suma je uvedená v pracovnej zmluve a koľko peňazí reálne dostanete. Pracovný portál Kariéra.sk ponúka šikovnú kalkulačku mzdy. Vďaka nej si budete vedieť prerátať nielen to, koľko budete zarábať v čistom, ale aj naopak – ak viete, koľko eur potrebujete na fungovanie v bežnom živote, vypočíta vám, koľko takáto suma predstavuje v hrubom.

 

Hrubá a čistá mzda predstavujú odlišné sumy. V pracovných inzerátoch a na pohovoroch sa väčšinou uvádza mzda v hrubom, no uchádzačov zaujíma suma v čistom, teda to, koľko im reálne príde na účet. Ak si hľadáte prácu a filtrujete si ponuky od výšky platu, potrebujete vedieť, o akú sumu ide v hrubom. A keď už natrafíte na atraktívny pracovný inzerát, chcete vedieť, koľko presne bude vás plat v čistom. A na to je tu kalkulačka mzdy na Kariéra.sk.

Kalkulačku mzdy nájdete v spodnom menu pracovného portálu Kariéra.sk.

Koľko zarobíte v čistom? Galéria fotiek (5)

Môžete si zvoliť, či chcete vypočítať čistú mzdu alebo hrubú. Stačí zadať sumu, uviesť počet detí, manžela alebo manželku bez príjmu a kliknúť na tlačidlo Vypočítať.

Koľko zarobíte v čistom? Galéria fotiek (5)

Kalkulačka mzdy sa hodí aj pre tých, ktorí chcú vedieť, koľko peňazí v hrubom predstavuje ich čistá mzda.

Koľko zarobíte v čistom? Galéria fotiek (5)

A to nie je všetko. Hneď po tom, ako zistíte, aký bude váš plat, si môžete pozrieť voľné pozície z vašej pracovnej oblasti, ktoré ponúkajú plat, o aký máte záujem.

Koľko zarobíte v čistom? Galéria fotiek (5)

Chcete si aj vy prepočítať plat? Novú kalkulačku mzdy môžete vyskúšať tu.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 5
Viac o téme: Kalkulačka mzdy
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: kariera.sk

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy