Podľa tohto spoznáte lenivého zamestnanca: 5 najčastejších typov povaľačov v práci

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Kolegov si väčšinou nevyberiete. Len ťažko ovplyvníte, s kým budete na pracovisku každý jeden pracovný deň tráviť osem a niekedy aj viac hodín. Máte podozrenie, že vaši kolegovia nerobia v práci to, čo by mali? Že si vždy nájdu výhovorky, „zašívajú“ sa alebo namiesto toho, aby sa chopili práce, len rozdávajú rozkazy? Pracovať s takýmito lenivcami je to najhoršie. Pozrite sa na 5 typov tých najlenivejších kolegov, nájdete v nich aj toho vášho?

 

 

  1. Obeť
    Typickými vetami takéhoto kolegu sú „Ja za to nemôžem!“, alebo „To nie je moja vina“. Ak sa stane chyba, automaticky za to môže niekto iný, ak niečo nefunguje, nájde si milión výhovoriek, prečo sa tak deje. Máte aj vy v práci kolegu, ktorý nie je schopný prevziať zodpovednosť za svoju prácu?  
  2. Duch
    Má skvelú vlastnosť zmiznúť práve vtedy, keď netreba: keď s ním potrebujete hovoriť, keď musíte niečo vážne prebrať, keď sa rozdávajú úlohy, keď sa rieši nejaký prešľap v práci. Väčšinou chodí na dvojhodinové obedy, alebo zavolá, že nepríde do práce, lebo náhle ochorel; prípadne mešká, keď je dohodnuté dôležité stretnutie. Všetko teda zostáva na vašich pleciach. Poznáte to?
  3. Veliteľ
    Zadané úlohy neplní, namiesto toho ich deleguje na ostatných. Kolega, ktorý sa nanominoval do roly neoficiálneho šéfa, je pohromou pre celé oddelenie. Snažte sa mu čo najskôr „zatrhnúť“ takéto fungovanie. Každý má na starosti svoje vlastné úlohy, nie ste povinný vykonávať prácu niekoho iného.
  4. Prokrastinátor
    Máte aj vy občas výčitky svedomia, keď v zamestnaní jednoducho robíte všetko možné, len aby ste čo najviac odložili moment, kedy treba začať pracovať? Občas sa to stane každému. V zamestnaní však veľmi ľahko nájdete človeka, pre ktorého je to bežné fungovanie. Príde do práce, no namiesto toho rieši súkromné telefonáty, klebetí s ostatnými a kým sa rozbehne, je čas obeda? Spolupracovať s takýmto človekom je tak niekedy naozaj o nervy.
  5. Rozprávač
    Namiesto toho, aby pracoval, trávi čas neustálym vyplakávaním, ako veľa práce má a že nič nestíha. Rozprávača tiež spoznáte podľa toho, že chodí od stola k stolu, nezaoberá sa však pracovnými záležitosťami, ale klebetami, prípadne sedí za svojím stolom a zo svojich osobných záležitostí sa musí „vyrozprávať“ online. Kedy popritom stíha pracovať? To je aj pre vás záhada.
Viac o téme: Lenivosť Lenivý kolega
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: enterpreneur; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy