A dosť: 10 vecí, ktoré zamestnanci v práci neznesú a sú ochotní dať pre ne výpoveď

stop, nie, stop, nie, Zdroj: Getty Images

Nie každý má to šťastie, že má svoju vysnívanú prácu, v ktorej si užíva každý jeden moment. Sú ľudia, ktorí v práci nie sú spokojní a v istom momente sa rozhodnú s ňou skončiť a podať výpoveď. Aké sú najčastejšie dôvody, pre ktoré ľudia opúšťajú svoju prácu?

 

 

 

 

 

  1. Nie sú férovo odmeňovaní za svoju prácu
    Pre mnoho ľudí je problémom nízky plat. Majú pocit, že za to všetko, čo v práci robia a aké výsledky dosahujú, by si zaslúžili spravodlivé ohodnotenie. Ak im však nadriadený dlhodobo odmieta zvýšiť plat, rozhodnú sa situáciu riešiť výpoveďou a prestupom na miesto, v ktorom budú ocenení tak, ako si zaslúžia.
  2. Majú zlého šéfa
    Môžete mať inteligentného, produktívneho zamestnanca so skvelými schopnosťami, to však z neho automaticky nerobí dobrého nadriadeného. Aby sa niekto stal dobrým manažérom, je nutné nadobudnúť aj manažérske zručnosti. Množstvo ľudí vo firmách si svojho nadriadeného neváži, pretože ho nepovažujú za lídra.
  3. Firma s nimi nekomunikuje
    Problémom mnohých spoločností je, že nekladú dôraz na budovanie komunikácie so svojimi zamestnancami. Neposkytujú im dôležité informácie a ak áno, tak zamestnanci dostanú už len výsledok rozhodnutia manažmentu. Komunikácia jedným smerom – bez vypočutia druhej strany,  nemôže fungovať dlhodobo.
  4. Šéf prehlaida ich usilovnosť a šikovnosť
    Ľudia podávajú výpoveď aj z toho dôvodu, že majú pocit, že sú v spoločnosti iba poradovým číslom, ktorého prácu nikto nevidí. Zamestnanci potrebujú cítiť uznanie - ak ho nedostanú, začnú sa obzerať po novom pracovnom mieste, v ktorom budú ich úsilie vnímané a cenené.
  5. Zamestnávateľ im neumožňuje kariérny rozvoj a rast
    Ak zamestnancom nedokážete ponúknuť možnosť kariérneho rozvoja, pravdepodobne sa začnú obzerať po pracovných príležitostiach v iných spoločnostiach.
  6. Neboli povýšení
    Mnoho ľudí nikdy nepožiada o povýšenie, aj napriek tomu, že po ňom túžia. Ak máte vo firme zodpovedného a spoľahlivého pracovníka, ktorý má dostatok skúseností a najlepšie predpoklady rozviť ďalej svoje schopnosti, neváhajte s jeho povýšením.
  7. Nie je umožnené im ďalej sa vzdelávať
    Je úplne prirodzené, že sa firmy snažia ušetriť, kde sa dá. Ak však zamestnancom stopnete možnosť školení a účastí na zaujímavých konferenciách, z vašej spoločnosti sa stane menej produktívne a efektívne prostredie. A to sa nakoniec odrazí aj na zisku.
  8. Majú príliš veľa práce a nemajú svoj osobný život
    Túžbou a zbožným želaním väčšiny zamestnávateľov je, aby zamestnanci trávili čo najviac času v práci. Nehľadia však pri tom na ich súkromný život. A práve tento nepomer pracovného a osobného života začne po čase prekážať väčšine zamestnancov. Až tak, že sa rozhodnú podať výpoveď. V tom horšom prípade sa môže stať, že u zamestnanca dôjde k vyhoreniu a firma tak stratí cennú posilu svojho tímu.
  9. Nedôverujú svojmu zamestnávateľovi
    Možno je to prekvapivé, ale zamestnanci chcú mať dôveru v svojho zamestnávateľa. Jedny z najdôležitejších faktorov sú práve dôvera, úprimnosť a spravodlivosť. Ak tieto hodnoty v spoločnosti chýbajú, pre mnohých zamestnancov je to dostatočný dôvod na odchod.
  10. Nerozumejú si s kolegami
    Predstavte si, že ste v kolektíve, ktorý vás neprijal, podceňuje vás, prípadne ste terčom ohovárania. Pracovať na mieste, kde sú na dennom poriadku konflikty a nepríjemná atmosféra, je pre mnohých rozhodujúce: radšej sa rozhodnú odísť, ako by sa mali trápiť a ničiť si duševné zdravie.
Viac o téme: Kolegovia Vzťahy Výpoveď Šéf
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter.com; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy