6 vecí, do ktorých by ste mali tlačiť vaše deti, ak chcete, aby z nich vyrástli úspešní ľudia: Toto robia dobrí rodičia, odkukajte to od nich

Zdroj: thinkstockphotos.com

Asi len ťažko nájdeme rodiča, ktorý by pre svoje dieťa nechcel to najlepšie. Veď každý túži, aby jeho dieťa bolo šikovné, úspešné a malo pekný a spokojný život. Niekedy však nestačí len chcieť a túžiť, treba sa o to aj pričiniť. Napríklad tým, že už od detstva budete svoju ratolesť viesť k tomu, aby si osvojilo to najlepšie z najlepšieho. Byť zodpovedný, vytrvalý, rozvíjať svoje nadanie a intelekt. Pozrite sa, ako k svojim deťom pristupujú dobrí rodičia, inšpirujte sa nimi.

 

 

  1. Menej pozerajú TV
    Hoci to vaše deti určite veľmi baví, takáto bezduchá zábava ich ničím neobohacuje. Zabíjajú tak drahocenný čas, počas ktorého sa mohli niečo nové naučiť. Ako dobrý rodič by ste nemali byť pasívny a odkladať deti k televízoru/tabletu/počítaču, ak potrebujete niečo vyriešiť alebo urobiť.
  2. Viac čítajú knihy
    Čítanie je dôležité už od najmenších detí. Najprv im čítate vy, aby si osvojili jazyk, neskôr si ho precvičujú a zdokonaľujú sa v ňom sami. Čítanie deti potrebujú, pretože rozvíja kreativitu, fantáziu, ale aj slovnú zásobu. A úspešní ľudia vždy vedia, čo majú povedať v konkrétnej chvíli. Mali by ste si dať záležať na tom, aby si vaše ratolesti ku knihám našli vzťah. Začnite tým, že im na Vianoce podarujete zaujímavú knižku.
  3. Športujú
    Je dôležité učiť už malé deti k zdravému životnému štýlu. Dnes je to totiž s pohybovými aktivitami detí slabšie než kedysi a čoraz častejšie sa u nich objavuje nadváha či obezita. Šport je však prospešný nielen preto, že vďaka nemu je človek zdravší, okrem toho tiež učí tímovej hre. A to je dôležité učiť deti už od mala – aby vedeli hrať za celý tím, nielen za seba.
  4. Učia sa hrať na hudobnom nástroji
    Nie je novinkou, že ovládanie hry na hudobnom nástroji vplýva na inteligenciu človeka. Viaceré výskumy potvrdili, že deti, ktoré sa učia hrať na hudobnom nástroji, majú vyššie IQ než ich rovesníci. Už samotným trénovaním hry si deti osvojujú množstvo užitočných zručností – trpezlivosť a vytrvalosť. Ak hľadáte vhodný vianočný darček pre vaše dieťa, kurz hry na hudobnom nástroji môže byť dobrý nápad.
  5. Učia sa cudzie jazyky
    Pretože ako deti sa dokážu cudzie jazyky naučiť s neuveriteľnou ľahkosťou. Uvidíte, neskôr vám budú vďačné, že ste ich do života vyzbrojili veľmi cennou zručnosťou – jazykovými schopnosťami. Ich pozícia na pracovnom trhu bude posilnená a zabezpečíte im tak dobrú prácu a zaujímavý plat.
  6. Pomáhajú rodičom upratovať
    Zvláštne? Ani nie. Vaše deti by už od mala mali vedieť, že na to, aby mohli v živote fungovať, je dôležité dodržiavať niektoré pravidlá. A že niekedy musia robiť aj to, do čoho sa im veľmi nechce. Naučia sa, že vybrať všetky svoje hračky je veľmi jednoduché, no vy ako rodičia za nimi nebudete po celý život stáť a upratovať po nich. A tak ako ich vybrali, ich po sebe aj upracú. Ako jednoducho sa ich dá naučiť prijať zodpovednosť za svoje rozhodnutia, však?
Viac o téme: Uspech Vychova deti Uspesne deti
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy