Mali by to mať v živote ľahšie, ale nemajú: Toto je 7 krížov ľudí s vysokým IQ

Myslíte si, že nadpriemerne inteligentní ľudia to majú v živote o niečo jednoduchšie? Nemusí to byť nutne tak. Vysoké IQ totiž občas prináša úskalia, o ktorých bežní ľudia ani netušia. Viete, aké je ťažké, keď vám takmer nikto nerozumie, nepochopí váš humor či aké to je žiť ako totálny perfekcionista? Pozrite sa aj na ďalšie problémy, ktoré prináša život s nadpriemerným IQ.

 

 

 

  1. Ľudia im často nerozumejú
    Veľa ľudí často nerozumie, čo vlastne chcú nadpriemerne inteligentní ľudia povedať. Niekedy je to proste ich vysvetľovaním, inokedy je to, čo hovoria, pre ostatných príliš náročné na pochopenie. A tak často zostávajú ich myšlienky len v ich hlave a riešia to vnútorným dialógom sám so sebou.
  2. Mnohokrát sú frustrovaní
    Pretože pravidelne nájdu niečo, s čím nie sú spokojní – čo chcú napraviť alebo zlepšiť. A neprestanú s tým, až kým sa im to nepodarí. Potom však opäť nájdu niečo, do čoho sa pustia – a tak stále dookola.
  3. Sú na seba veľmi prísni
    To, čo u druhých tolerujú, je pre nich neakceptovateľné a požadujú od seba viac. To, čo je pre iných považované za nadpriemer, je zas pre ľudí s vysokým IQ len priemerné. Často si sami komplikujú život tým, že si nastavujú latku veľmi vysoko a snažia sa ju preskočiť.
  4. Sú perfekcionisti
    S tým súvisí predchádzajúci bod. Nadpriemerne inteligentní ľudia túžia po dokonalosti vo všetkom. V práci, zverených úlohách, vo vzťahoch – v každom aspekte života. To však nie je vždy možné a aj preto ich často trápia frustrácia a nespokojnosť.
  5. Iba pár ľudí rozumie ch zmyslu pre humor
    Pretože ich vtip nie je často jasný „na prvú“, je skrytý v ich vetách či narážkach, vychádza zo situácie  či kontextu. Nie každý však ocení prípadne pochopí takýto humor, takže sa mnoho ráz smejú na svojom vtipe len oni sami.
  6. Ťažšie nadväzujú vzťahy
    Len tak prísť za niekým neznámym a začať sa s ním uvoľnene rozprávať – to je niečo, o čom mnohí ľudia s vysokým IQ snívajú. Byť bezprostredný a viesť nezáväzné debaty ich občas desí, trvá im totiž dlhšie, kým sa dokážu otvoriť a uvoľniť. A hoci je ich vnútorný svet skutočne bohatý na zaujímavé myšlienky, nedokážu sa o ne hneď a len tak podeliť.
  7. Nie sú vždy úspešní
    ​Lebo ľuďom s nadpriemerným IQ sa prieči šplhať po kariérnom rebríčku len pochlebovaním a myslia si, že úspech by mali získať za to, čo vedia a ovládajú a nie za obyčajné podlizovanie šéfovi. 
Viac o téme: Vysoké IQ
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: thoughtcatalog.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy