5 vlastností, ktoré sú typické iba pre ľudí s vysokým IQ

Všimli ste si, že ľudia s nadpriemerným IQ sú si v niektorých prejavoch či vlastnostiach podobní? Nie sú to väčšinou výreční ľudia, ktorých všade vidieť a počuť. Sú skôr nenápadní a tichí, hĺbaví, zameraní na svoj vnútorný svet. Napriek tomu vás však prekvapí, aké detaily si dokážu všimnúť a zapamätať. Zistite, či niektoré z vlastností ľudí s nadpriemerným inteligenčným kvocientom nemáte vo vienku aj vy.

 

 

  1. Introvertnosť
    Je to spôsobené tým, že čím viac inteligenčný kvocient stúpa, tým viac zas klesá extrovertnosť. Ľudia, ktorí majú nadpriemerné IQ, sa v istom bode stávajú silnými introvertmi. Tak napríklad osoby s IQ okolo 160 sú dokonca až patologickými introvertmi.
  2. Hĺbavosť
    Každý z nás žije občas vo vlastnej hlave, pri ľuďoch s nadpriemerným IQ je to však oveľa výraznejšie. Títo ľudia často vedú konverzácie vo svojej mysli, kladú si otázky a odpovedajú na ne. Rozhovory so sebou samým sú pre nich často dôležitejšie než rozhovory s ostatnými, ktoré ich až tak veľmi nezaujímajú.
  3. Odmeranosť
    Mnoho nadpriemerne inteligentných ľudí je považovaných za čudákov, keďže “vďaka” svojej introvertnosti len veľmi ťažko nadväzujú vzťahy a v rámci komunikácie to s nimi nie je vždy najľahšie. Je to preto, že veľmi zvažujú, čo pri rozhovore povedať, prípadne kedy sa zapojiť do témy. Zamýšľajú sa, či to, čo by chceli vysloviť, je prijateľné, vhodné, či to nevyznie čudne, hlúpo, alebo príliš osobne. V ich vnútri sa odohráva veľký boj a aj preto z nich pri rozhovore zvyčajne vyjde len niekoľko viet.
  4. Všímavosť
    Vlastnosťou ľudí s vysokým IQ je tiež všímavosť. Pozorne sledujú svet okolo seba a všímajú si, že ľudia okolo nich často rozprávajú a robia hlúpe, iracionálne veci. A hoci na to inteligentní ľudia nemajú dôvod, sú presvedčení o tom, že radšej budú ticho a budú považovaní za hlupáka, ako by mali otvoriť ústa a ukázať, že je to pravda. Nemyslia si totiž o sebe, že sú rozhľadení a múdri, naopak, majú pocit, že toho stále veľa nevedia.
  5. Obozretnosť
    Čím nižšie IQ, tým menej sa človek stáva obozretným. Aj rôzne testy a štúdie ukázali, že nadpriemerne inteligentní ľudia robia menej chýb a aj menej hlúpych rozhodnutí ako ľudia s priemerným IQ. A verte či nie, ukázalo sa tiež, že ako IQ klesá, rastie nehodovosť. Ľudia s nižším inteligenčným kvocientom údajne spôsobujú viac dopravných nehôd. Nadpriemerne inteligentní ľudia sú jednoducho obozretní nielen v tom, čo povedia, ale aj v tom, čo robia.
Viac o téme: IQ Inteligečný kvocient
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: quora.com; Text: es; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy