5 činností, ktoré budete nenávidieť, no urobia z váš lepšieho a úspešnejšieho človeka

Zdroj: gettyimages

Na to, aby ste na sebe začali pracovať, aby ste sa stali lepším a úspešnejším človekom, nepotrebujete veľa. Možno nesúhlasíte a hovoríte, že to nejde len tak. To všetko sú len pomyselné prekážky a niekedy aj výhorky, ktoré si ľudia radi vymýšľajú, aby mohli povedať, prečo to nejde. Faktom však je, že ak sa chcete stať úspešným, stačí robiť päť jednoduchých činností. Viete, ktoré to sú? A ktoré z nich robíte vy?

 

 

 

  1. Cvičenie
    Cvičenie má s úspechom veľa spoločného. Ak si hovoríte, že pravidelne cvičíte, no nepociťujete úspech, je to možno tak - máte však veľký náskok pred ostatnými. Vedci totiž mnohokrát potvrdili, že pravidelné cvičenie priaznivo vplýva na zlepšovanie pamäte a schopnosť myslieť. Okrem toho, ako športovec sa môžete pýšiť vlastnosťami ako odhodlanosť, vytrvalosť, nezlomnosť a trpezlivosť. A tie sú pre dosiahnutie úspechu nevyhnutné!
  2. Skoré ranné vstávanie
    Byť ranným vtáčaťom je výsada mnohých úspešných a bohatých ľudí. Priznávame, nie je veľmi príjemné nastaviť si budík napríklad na čas, kedy ešte len vychádza slnko. Ak  však začnete vstávať skôr, zistíte, že zrazu máte oveľa viac času. Na prípravu zdravých raňajok, cvičenie, prípadne sa jednoducho už nebudete ponáhľať, ale svoje záležitosti si vybavíte v pokoji a bez stresu. Vyskúšajte si takýto režim aspoň na určitý čas.
  3. Neustále vzdelávanie sa
    Získaním maturitného vysvedčenia či titulu by vaše vzdelávanie nemalo skončiť. Veď stále je toľko vecí, ktoré nevieme! Nezostaňte pasívny, neustále zamestnávajte svoj mozog. Naučte sa napríklad nový jazyk, absolvujte zaujímavé školenia, ktoré sa týkajú oblasti vašej práce. Možností je veľa.
  4. Networkovanie
    Nadväzovanie nových kontaktov je pre úspech dôležité. Spoznanie zaujímavých ľudí vás môže posunúť na miesta, o ktorých ste ani nesnívali. Nie každý sa však cíti pri zoznamovaní príjemne – rozmýšľa, ako nadviazať rozhovor, prípadne ako sa pripojiť k skupine viacerých diskutujúcich. Jednoduchou radou  je však zostať prirodzený a pristupovať k neznámemu človeku ako k svojmu budúcemu priateľovi. Buďte príjemný, usmievajte sa a zisťujte o danom človeku čo najviac. Nikdy totiž neviete, ako vás môže obohatiť nový kontakt.
  5. Odpojenie sa od elektroniky
    Nezdá sa vám to? Myslíte si, že úspech sa spája práve s najnovšími technológiami? Áno, ale zároveň aj nie. Ukazuje sa totiž, že hoci máme k dispozícii najužitočnejšie výdobytky súčasnosti, nevyužívame ich vždy tým správnym spôsobom. Veľmi často totiž skĺzneme k nezmyselnému sledovaniu toho, čo práve robia naši priatelia či kde sú na dovolenke. Ak sa pristihnete, že márnite čas na vašom počítači sledovaním sociálnych sietí, odpojte sa a začnite sa venovať zmysluplnej činnosti.

Prečítajte si tiež: 9 vecí, ktoré vám totálne kazia výzor: S týmto rýchlo skoncujte, pôsobte ako profesionál


Viac o téme: Šport Lepší život Networking
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: gettyimages.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy