Najčastejšie lži, ktoré ľudia používajú v práci: V týchto prípadoch je naozaj lepšie zaklamať

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Sú lži, ktoré sú v práci prípustné a ktoré, naopak, v zamestnaní nemajú mať miesto. Ak si sem-tam pomôžete drobnými klamstvami, nie je na tom nič zlé. Veď niektoré dokonale zamaskujú, že o veciach, o ktorých váš kolega či šéf hovoria, nemáte ani páru a vlastne vám tak „zachránia kožu“. Inými si zas zabezpečíte, že dosiahnete to, čo chcete. Pozrite sa na najčastejšie malé klamstvá, ktoré používajú mnohí zamestnanci. Je vám niektoré z nich známe?

 

 

  1. Mám toho veľmi veľa, neviem, čo skôr
    Skvelé malé klamstvo, ktoré je vhodné použiť, keď potrebujete odbiť otravného kolegu, ktorý vám nedá pokoj. Zároveň je to skvelá veta, ktorú sa oplatí vysloviť aj pred nadriadeným – aspoň mu dáte vedieť, ako ťažko pracujete.
  2. Neviem, kde môže byť problém
    V skutočnosti sa vám tým vôbec nechce zaoberať a tak radšej poviete, že netušíte, prečo to nefunguje.
  3. Potrebujem to od teba do zajtra
    Pokojne by ste danú úlohu od kolegu prijali aj pozajtra, ale viete, že ak raz povolíte, môže sa vám to v budúcnosti vypomstiť a už nikdy od kolegov nedostanete nič načas.
  4. Som veľmi rád, že pracujem  v tejto firme
    Nie je veľa šťastlivcov, ktorí môžu túto vetu povedať svojmu šéfovi bez akejkoľvek irónie či vtipu. Meškajúca výplata, nedostatočné pracovné podmienky, chabá starostlivosť o zamestnancov – to je to, s čím sa stretáva mnoho pracujúcich. Ak by si však otvorili ústa a povedali, čo si naozaj myslia, ľahko by mohli prísť o prácu. Ak ste v takej situácii aj vy, tvárte sa, že ste v danej firme spokojný. Nevadí, že si to v skutočnosti nemyslíte a rozmýšľate nad tým, ako si nájsť lepšiu prácu. Hľadajte si zamestnanie, v ktorom si vás budú vážiť a kde vyššie spomínanú vetu budete môcť povedať bez zaváhania.
  5. Včera som neprišiel do práce, pretože mi bolo zle
    To, že ste večer išli na pivo a neostalo iba pri jednom, si radšej nechajte iba pre seba. V tomto prípade je oveľa lepšie vyhovoriť sa na nevoľnosť, aby ste nepôsobili ako nespoľahlivý a nezodpovedný zamestnanec.
  6. Nie, e-mail od teba mi neprišiel
    V skutočnosti prišiel, len ste naň nemali čas alebo sa vám ho jednoducho nechcelo ani len otvoriť a už vôbec nie prečítať.
  7. Budem na to potrebovať asi týždeň
    V skutočnosti to spravíte za tri dni, ale chcete si nechať časovú rezervu a zároveň mať popri pracovných úlohách aj trošku voľna.
  8. Už na tom pracujem
    A pritom o danej úlohe, o ktorej váš šéf rozpráva, nemáte ani potuchy, predstierate však, že je vám všetko jasné a čokoľvek si nadriadený zažiada, určite ho nesklamete.

 

Viac o téme: Práca Klamstvo Lož
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: pixabay.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy