Extrémne nudný kolega: 10 zlozvykov, ktoré vám zaručia takúto povesť

Zdroj: thinkstockphotos.com

Čo by o vás povedali vaši kolega? Ste osobou, ktorý vždy radi stretnú a prehodia s ňou pár slov alebo vás len pozdravia a upaľujú preč? Myslíte si, že by o vás povedali, že ste príjemný a zaujímavý človek? Alebo by vás označili za nudného človeka, s ktorým sa radšej nepúšťajú do reči? Ľudia sa niekedy držia svojich zlozvykov, napríklad tých, ktoré uvádzame v článku nižšie. Vďaka nim si ale koledujú o nie povesť suchára. Týka sa to aj vás? Takto to môžete zmeniť.

 

 

  1. Neviete správne konverzovať
    Namiesto toho, aby ste v konverzácii striedali rozprávanie a počúvanie, sa konštantne držíte iba jednej veci. Buď iba počúvate alebo iba rozprávate. To však druhú stranu po čase začne nudiť: veď kto by chcel dookola len počúvať bez toho, aby sa mohol aspoň trochu vyjadriť, alebo sa druhá strana cíti zvláštne, že len mlčíte. Najhoršie je, ak nemáte dostatok empatie na to, aby ste vedeli zhodnotiť, ako sa druhá osoba pri rozhovore s vami cíti, ignorujete jej prejavy a reč tela a „idete si svoje“.
  2. Stále robíte to isté
    Asi vám vyhovuje, že sa váš život skladá z pravidelne sa opakujúcich, rovnakých úkonov. Chodíte na tú istú električku, chodíte do toho istého podniku na pivo, váš víkend vyzerá vždy rovnako. Týmto stereotypom sa však oberáte o nové zážitky a skúsenosti, o ktorých by ste potom mohli ľuďom rozprávať. Stačí málo a nemusíte byť tým, ktorý pri rozhovore iba mlčí a prikyvuje.
  3. Neviete ostatných rozosmiať
    Bez humoru to nie je ono. Či sa to týka vzťahu alebo práce, so smiechom a dobrou náladou ide všetko ľahšie. Ak ste však suchár, ktorý si nevie urobiť žart sám zo seba, nečudujte sa, že máte povesť nudného kolegu.
  4. Nemáte vlastný názor
    Je dôležité vnímať svet okolo seba kriticky a vytvárať si na udalosti vlastný názor. Inak veľmi nebudete mať čím prispieť do debaty, neviete dodať niečo zaujímavé a potom, samozrejme, budete zaradený do kategórie extrémne nudných.
  5. Neviete dobre rozprávať
    Možno sa vám to nezdá, ale vedieť rozprávať je veľkým umením, ktoré k vám dokáže pritiahnuť ľudí. Vedieť pracovať s hlasom, prerozprávať príbeh zaujímavo – to všetko z vás bude robiť človeka, ktorého budú ľudia radi vyhľadávať.
  6. Nikoho iného nezapájate do konverzácie
    Táto nepekná vlastnosť je ľudí, ktorým chýba už spomínaná empatia. Tak veľmi chcú rozprávať o sebe, rozprávať aj o detailoch, ktoré ale ani nie sú dôležité, že prehliadajú ostatných a nezapájajú ich do rozhovoru.
  7. Rozprávate monotónne
    To čiastočne súvisí s umením dobrého rozprávania. To, ako vás ľudia vnímajú, viete ovplyvniť napríklad aj tým, že budete pracovať s hlasom, neponecháte ho len v jednej monotónnej rovine.
  8. Vždy sa nudíte
    Ťažko dokážete ohúriť ľudí okolo vás, ak vediete nezaujímavý život a ak sa väčšinu času nudíte. Nepodarí sa vám zaujať, ak raňajkujete stále tie isté jedlá, chodíte každý rok na tú istú dovolenku na rovnaké miesto do rovnakého hotela a zo zásady sa vyhýbate akýmkoľvek zmenám a výnimkám.
  9. Ste neustále negatívny
    Že vám nejde do hlavy, čo má toto spoločné s povesťou nudného človeka? Ak od vás ľudia pravidelne počúvajú iba sťažnosti a ponosy, vedia, že aj pri najbližšom stretnutí s vami to bude o tom istom. Možno je  zaujímavé počúvať vás prvý, prípadne druhýkrát, no potom už začnete ľudí nudiť.
  10. Opakujete sa
    Rozprávate stále dookola tie isté príbehy a zážitky? Nečudujte sa, ak vás vnímajú ako nudného človeka. Pokúste sa obohatiť svoj repertoár o niečo nové.
Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Práca Kolegovia Kariéra Vzťahy s kolegami
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy