3 myšlienky, ktoré musíte zapudiť: Inak v práci nikdy nebudete šťastný

Zdroj: thinkstockphotos.com

Či sa vám to páči alebo nie, spokojnosť s prácou je v živote človeka dôležitá. Veď si len zrátajte, koľko času v nej trávite. Pokiaľ sa v zamestnaní máte relatívne dobre, netrpíte bossingom, vychádzate s kolegami, výplata nemešká a pracovný čas vám vyhovuje, mali by ste sa cítiť šťastný. Že to ale necítite? V spokojnosti v práci vám možno bránia tieto tri nešťastné myšlienky. Ak je to tak, rýchlo sa ich zbavte.

 

 

  1. Jeho práca je lepšia než moja
    Počuli ste už o tom, že porovnávanie je zlodejom spokojnosti a šťastia? O to bolestnejšie to môže byť v prípade kariérneho života. Neustále sledovanie toho, čo robia iní ľudia, ich úspechov, ktorými sa hrdia, môže spôsobiť, že začnete veriť tomu, že by ste mohli byť šťastnejší. Možno ste zvedavý a chcete si porovnať, ako je na tom váš život a život ľudí, ktorých poznáte. Ukazuje sa však, že vo väčšine prípadov to skončí vaším sklamaním. Preto sa radšej nadýchnite a odtlačte od seba myšlienku pozrieť si (napríklad na sociálnych sieťach), ako je na tom človek, ktorého poznáte. Tráva sa vždy zdá byť zelenšia na opačnom brehu, ale to je však iba zdanie.
  2. Šťastný budem iba vtedy, keď  _____
    Myslíte si, že existuje niečo, čo je jedinou podmienkou šťastia? Že ak urobíte toto, tak vtedy príde vytúžené šťastie? Že jestvuje nejaká magická hranica, ktorú keď dosiahnete, pocítite to, čo vám tak chýba? Pravdou je, že nič také nie je. Nebudete šťastnejší, ak budete zarábať viac, nebudete šťastnejší, ak vás povýšia, nebudete šťastnejší po žiadnom „ak“. Prečo? Ide totiž o to, že v momente, ako dosiahnete to, čo ste chceli, sa objaví niečo ďalšie, nové, čo vás bude hnať za šťastím znova. Preto je dôležité pochopiť, že šťastie nie je cieľová destinácia, je to stav. A dosiahnuť ho znamená objaviť ho v sebe.
  3. Šťastný som iba vtedy, ak cítim šťastie neustále
    Vo všeobecnosti ste spokojný a máte rád to, čo robíte. Nenadchýna váš však idea každodenného ranného vstávania a občas aj toho, čo vás v práci v daný deň čaká. Nevyskočíte z postele každé ráno a s dobrou náladou to neodtancujete až do kancelárie. Znamená to, že nie ste šťastný? Omyl. Predstava šťastia, ako nám ju natískajú napríklad sociálne siete, naozaj nie je o tom, že sa zobúdzate s úsmevom od ucha k uchu, že otvoríte okno a počujete spev vtákov. Ak aj zakopnete malíčkom o prah, neznamená to, že celý váš deň bude hrozný a vy nemáte šancu pocítiť šťastie. Šťastie musíte hľadať, objavovať v drobnostiach a maličkostiach. V tom, že ste kolegovi pomohli, že vám on na oplátku priniesol kávu, že sa smejete na obede... Dôvodov na šťastie je veľa, stačí si len vybrať.
Viac o téme: Práca Zamestnanie Spokojnosť Šťastie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy