8 najväčších chýb, ktoré robia neúspešní ľudia: Týmto sa vy vyvarujte

Nikto nie je dokonalý. Či si to priznáte, alebo nie, aj vy máte isto nejaké zlozvyky. Tie vám, samozrejme, nezruinujú život, avšak na také, ktoré môžu ohroziť vašu kariéru, by ste si predsa len pozor mať dali. Viete, ktorých osem chýb robia neúspešní ľudia najčastejšie? Vy sa im vyhnite.

 

 

 

 

  1. Neustále sa sťažujú
    Poznáte ľudí, ktorí sa pri stretnutí s vami neustále sťažujú? Sú nespokojní so svojou prácou, šéfom či platom, no pre to, aby sa niečo zlepšilo, nič neurobia? Presne to je typické pre neúspešných ľudí. Tí, ktorí sa chcú mať lepšie a dosiahnuť, čo si zaumienili, totiž majú odvahu dať výpoveď v zlej práci, nájsť si lepšiu s dobrým šéfom, alebo si vypýtať vyššiu mzdu. Do ktorej skupiny patríte vy?
  2. Neustále meškajú
    Nedodržiavať termíny a dohodnuté časy je silným znakom neprofesionality. Môžete byť šikovný a skvelý v tom, čo robíte, načo je však taká práca, ktorá nie je dodaná načas? Okrem toho meškaním ukazujete, že máte nedostatky v manažovaní svojho času a sebakontrole.
  3. Nažívajú si vo svojej komfortnej zóne
    Komu by komfortná zóna nevyhovovala? Je príjemná, pohodlná, nezaťažujúca. Netreba sa o nič snažiť, stačí vynaložiť len minimálnu aktivitu, aby život šiel vo svojich zabehnutých koľajách. Neúspešným ľuďom nevadí, že tým ale stoja iba na jednom mieste, nikam sa neposúvajú, akurát strácajú drahocenný čas, ktorý mohli venovať svojmu rozvoju a rastu. Na odhodlanie k zmene je potrebné mať veľa odvahy – a tá úspešným ľuďom rozhodne nechýba.
  4. Príliš veľa míňajú
    Neúspešní ľudia si často neuvedomujú svoje finančné limity. Tak veľmi túžia dostať sa vyššie a myslia si, že ich hodnota stúpne, ak budú míňať všetky svoje peniaze na luxusné produkty a tovary. Majú známi boháči auto konkrétnej značky? Neúspešní ľudia sú ochotní minúť peniaze na jeho kúpu v staršej verzii. Je synonymom úspechu konkrétny smartfón? Musia ho mať, hoci aj na splátky. K tomu sa často pridružuje aj luxusné, drahé oblečenie, pre ktoré sú schopní zadlžiť sa. A tak namiesto toho, aby si peniaze odkladali a vytvárali si rezervu do budúcnosti, ich míňajú na vytváranie falošného obrazu o sebe.
  5. Prokrastinujú
    Lenivosť je vlastnosť, ktorá bráni úspechu. Samozrejme, je príjemnejšie užívať si ničnerobenie alebo odkladať to, čo vás čaká, na inokedy. Takto sa však nikam nepohnete. Presne ako neúspešní ľudia. Tí totiž často hovoria, že sa do svojich plánov pustia potom, neskôr, inokedy. Až sa z toho stane nikdy.
  6. Pália mosty
    Predovšetkým v kariérnom živote je dôležité nesnažiť sa spáliť mosty za každú cenu. Samozrejme, ak ste sa stretli s toxickým kolegom, ktorý je pohromou, neváhajte. Ak sa však vaša kariérna cesta niekde končí, vždy ju uzavrite slušne a na úrovni. Bol váš bývalý šéf neschopný hlupák? Nemusíte mu to vykričať a tresnúť dverami s pocitom spokojnosti. Nikdy neviete, či sa vaše pracovné cesty znova neprepoja.
  7. Nestarajú sa o seba
    Nezdravé jedlo, nedostatok cvičenia – aj to patrí k zanedbávaniu svojho zdravia. A ako si chcete užívať úspech, keď nebudete mať to najcennejšie – zdravie? Ak vám nezáleží na sebe samom, táto ľahostajnosť vás časom dobehne a toto prekvapenie nemusí byť príjemné.
  8. Sú plní nenávisti
    Nikto od vás nečaká, že sa stanete človekom, ktorý bude milovať celý svet nevynímajúc toxických, zlých a ostatným ubližujúcich ľudí. Máte právo cítiť nedôveru alebo nevôľu voči istým jedincom. Je však dôležité nedržať v sebe nenávisť, nemíňať na ňu svoj čas a energiu. Prečo? Jednak sa tým nič nezmení a vy sami si môžete spôsobiť nepríjemné následky na zdraví. Úspešní ľudia vedia, že to, na čo sa majú zamerať, je vymyslieť spôsob, ako zo svojho života odstrániť to, čo ich hnevá a čo im ubližuje. Robíte to aj vy?
Viac o téme: Kariéra Neúspech Pracovný život
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy