Odbremeňte sa od gigantických papierovačiek pri zakladaní firmy

Zákon ukladá niekoľko povinností, ktoré by ste ako samostatne zárobkovo činná osoba mali na začiatku vášho podnikania splniť. V niektorých prípadoch sa však jedná v zásade „len“ o administratívne záležitosti, ich splnenie je však nutné a potrebné. Poradíme vám ako veci riešiť tak, aby ste boli spokojní vy aj štát.


 

 

 

Virtuálne sídlo firmy v Bratislave

Mnohé z podnikateľských aktivít sú nejakým spôsobom prepojené s hlavným mestom Slovenska. Viete o možnosti založiť si virtuálne sídlo firmy v Bratislave? Jedná sa o službu, ktorej výhodnosť ocenia malí aj strední podnikatelia rovnako ako zahraničné firmy, ktoré by chceli vstúpiť na slovenský trh a vystupovať tu ako firmy s prestížnym sídlom na Slovensku. S virtuálnou adresou získate vlastnú korešpondenčnú adresu aj s poštovou schránkou a SMS notifikáciu prijatej pošty zdarma.

Registračné sídlo

Avšak nemusí ísť len o sídlo firmy v Bratislave – registračné sídlo firmy vyžadujú aktivity akýchkoľvek fyzických aj právnických osôb, ktoré chcú podnikať. Nie vždy ale k výkonu svojej činnosti aj reálne sídlo alebo kancelárske priestory potrebujú. Od sumy v jednotkách eur si tak môžu zaobstarať virtuálne registračné sídlo aj servis okolo prijatej pošty, ktorý spočíva v jej archivácii či doručovaní, respektíve preposielaní na predom dohodnutú adresu. Na požiadanie je dokonca možné zabezpečiť aj skartovanie zásielok či posielanie pošty mimo územia Slovenskej republiky.

Založenie s.r.o.

Zakladanie s.r.o. si vyžaduje súdny poplatok, adekvátne vypracovanie dokumentácie a najmä jej riadne podanie na príslušné úrady, s čím sa vždy spája riziko problémov a dodatočných nákladov. Zabezpečíme založenie s.r.o. - áno, už aj takáto služba existuje. Život bez starostí s úradmi je na nezaplatenie a firma, ktorá s.r.o. zakladá, vám ho pomôže dosiahnuť. Založenie firmy týmto spôsobom prebieha zhruba do 11 dní, pričom je dobrým signálom, ak dostanete bezplatné poradenstvo počas celého priebehu zakladania s.r.o.

Aká je vaša úloha pri zakladaní s.r.o.

Postup pri takomto spôsobe zakladania s.r.o. je vo všeobecnosti asi takýto: vyplníte od firmy zaslaný dotazník a odošlete ho emailovú adresu firmy. Tá pripraví potrebné dokumenty, ktoré vám zašle na podpis. Pôjdete s nimi na matriku, respektíve k notárovi, kde ich podpíšete a pošlete späť do firmy poštou. Ostatné je už na firme – jej zástupca navštívi živnostenský úrad, kde vybaví živnostenské poistenie, rovnako tak zaregistruje vašu firmu na daňovom úrade a podá návrh na zápis do obchodného registra. Po tom všetkom ostáva už len zaslať prvovýpis z obchodného registra vašej novej firmy a je to.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: PR článok; Foto: Shutterstock

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy