9 znamení, že vás kolegovia a nadriadení môžu považovať za problematického zamestnanca

Ilustračné fotoIlustračné foto

Nie je vždy jednoduché posúdiť svoj vlastný výkon a zanietenie v práci. Veľmi často sa stáva, že zamestnanci v skutočnosti pracujú naozaj málo, podávajú priemerný výkon, no vôbec si to neuvedomujú. Aj preto je dobré nechať si občas otvoriť oči. Máte pocit, že problém je vo firme, nie vo vás? Ak sa vás týkajú niektoré z nasledujúcich znakov, pravdepodobne to bude úplne naopak a prístup k práci by ste mali zmeniť vy sám.

 

 

  1. Nie ste presný
    Zabúdate na dôležité stretnutia? Meškáte do práce? Prácu nikdy neodovzdávate načas? Toto všetko ľuďom, s ktorými spolupracujete, naznačuje, že ich nerešpektujete a nevážite si ich čas. Myslíte si, že vás tak budú považovať za bezproblémového kolegu?
  2. Neustále sa vyhovárate
    Ten, kto sa neustále vyhovára, sa vlastne snaží ospravedlniť svoju nekompetentnosť. Čím viac však budete hľadať dôvody u iných a obviňovať všetkých naokolo, tým viac sa budete usvedčovať.
  3. Robíte len stanovené minimum, nič navyše
    Od práce sa v zamestnaní nepretrhnete a hneď ako dokončíte nevyhnutné predpísané, začnete fungovať v režime „padla“? Nemôžete sa čudovať, že si nevybudujete najlepšiu povesť.
  4. Zbožňujete klebety
    Nie všetky klebety musia byť nevyhnutne zlé. Ak však strávite klebetením väčšinu svojho pracovného času, ohovárate či rozširujete zákerné lži, neočakávajte, že vás budú kolegovia vnímať ako dobrého a spoľahlivého zamestnanca. Takýmto správaním si skôr poškodíte svoju reputáciu.
  5. Ste presvedčený, že ste lepší než ktokoľvek iný
    A nebojíte sa to dať patrične najavo? Je dobré byť sebavedomý, no nemalo by to prerásť hranicu arogantnosti. S takým kolegom chce pracovať len málokto a vy si svojou hlúpou nadradenosťou môžete akurát tak uškodiť.
  6. Neveríte v hodnoty firmy alebo jej poslanie
    Myslíte si, že hodnoty, ktoré firma vyznáva, sú hlúposť? Že CEO spoločnosti je v skutočnosti idiot? Ktovie, možno máte pravdu. Ak však naozaj nestotožňujete so spoločnosťou, v ktorej pracujete, len strácate svoj drahocenný čas. Mohli by ste totiž pracovať pre firmu, v ktorej by sa vám fungovalo ľahšie, keďže by ste sa nemuseli snažiť prispôsobiť jej hodnotám a víziám.
  7. Viditeľne vykazujete nižšiu produktivtu než vaši kolegovia
    Nie je ťažké určiť, kto z kolegov pracuje najmenej. Časté kávičky, surfovanie na internete, najdlhšie odovzdávanie úloh, veľa chýb pri práci... Takýto zamestnanec nemá pre zamestnávateľa cenu zlata.
  8. Vždy hľadáte spôsob, ako sa vyhnúť práci
    Počas celého dňa vám oči priťahujú hodinky, aby ste zistili, kedy sa už konečne skončí pracovný deň? Obed si predlžujete tak, aby ste čo najviac oddialili povinnosti, ktoré vás čakajú? Priznajte si to: práca vás nebaví a bolo by vám lepšie pravdepodobne niekde inde.
  9. Nevychádzate s nikým z firmy
    ​Určite je možné, že pracujete vo firme plnej kreténov. Čo ak by ste sa ale pozreli na problém z opačnej strany: že aj vy môžete byť problémom?
Viac o téme: Práca Zamestnanec Pracovný život
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: pixabay.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy