Faux pas na vianočnom večierku: 6 vecí, ktoré na ňom nikdy neurobte

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Bodka za pomaly sa končiacim pracovným rokom, poďakovanie zamestnancom za ich vykonanú prácu a predzvesť obľúbených Vianoc – presne o tom je vianočný večierok. Na týchto akciách väčšinou nechýba chutné jedlo, uvoľňujúce nápoje a, samozrejme, zábava. V pokročilej hodine sa mnohým kolegom začnú rozväzovať jazyky, ale aj padať zábrany, a tak je vianočný večierok niekedy veľkým prekvapením. Aby však pre vás neskončil ako katastrofa, neurobte niektorú z týchto 6 vecí.

 

  1. Nezdôverte sa kolegovi, ako neznášate vášho šéfa
    Možno máte s kolegami veľmi otvorenú debatu a úprimne si prezrádzate, čo vás v práci najviac štve. Nenechajte sa však uniesť ošiaľom úprimnosti: môže sa vám neskôr nepekne vypomstiť. Nech už k vášmu šéfovi cítite čokoľvek, nechajte si to iba pre seba. V každej firme existujú ľudia, ktorí si nenechajú uniesť príležitosť a „donášajú“. Nikdy neviete, akou nešťastnou náhodou sa vaše slová o šéfovi ako „neschopnom idiotovi“ môžu dostať až do jeho uší.
  2. Nespievajte karaoke
    Po pár pohárikoch má každý pocit, že vie spievať ako Madonna. Ak je na vašom vianočnom večierku karaoke a vy máte pekných pár promile, radšej sa mu vyhnite. Ušetríte si polročnú hanbu, kedy si budú vaši kolegovia medzi sebou preposielať video zachytávajúce váš spevácky výkon.
  3. Neprežeňte to s alkoholom/drogami
    Alkohol v malej miere funguje dokáže uvoľniť atmosféru a prelomiť bariéry. Ak si ho však doprajete viac alebo viac, než ste zvyknutý, môže sa stať, že si z večierka nebudete pamätať nič, no vaši kolegovia všetko. Dajte si na to pozor, urobiť si hanbu sa dá veľmi jednoducho. Okrem alkoholu sa však na vianočnom večierku  môžu objaviť aj drogy, niektorí kolegovia ich tu dokážu „prepašovať“. Či už s nimi máte skúsenosti alebo nie, myslite na to, že to, ako na vás zaúčinkujú, je nepredvídateľné a nepredvídateľné budú aj vaše skutky.
  4. Nerozoberajte, kto koľko zarába
    Je jasné, že horíte zvedavosťou, koľko môže zarábať váš kolega, prípadne akú vysokú dostal koncoročnú odmenu, nie je však dobrý nápad začať to rozoberať na vianočnom večierku. Môžete totiž zostať nepríjemne prekvapený, že zarábate oveľa menej alebo že vaša odmena bola v porovnaní s kolegovou iba omrvinkou. Atmosféra vianočného večierka sa razom vytratí a namiesto zábavy budete musieť spracovávať hnev či pocity nespravodlivosti.
  5. Nepriznajte kolegovi/kolegyni, že ho/ju tajne milujete už roky
    Vyznávanie lásky na vianočnom večierku nie je úplne najlepší nápad. Nikdy totiž neviete, ako to druhá strana zoberie a tak sa môže ľahko stať, že vaše „odkopnutie“ si bude môcť vypočuť aj pozrieť obecenstvo v podobe vašich kolegov z práce. A už úplne zabudnite na to, že by ste sa zo svojich citov vyznali posilnený pár pohárikmi.
  6. Nekomentujte, akú skvelú postavu má kolegyňa, či aké svaly má kolega
    Možno sa vám naozaj páči výstrih šiat vašej kolegyne, obdivujete kolegove svaly v úzkej košeli. Ak im chcete dať poklonu, pochváľte, ako im to dnes pristane. Nekomentujte konkrétne časti ich tela a samozrejme sa vyhnite akýmkoľvek sexuálnym narážkam. Tie nepatria ani do práce, ani na vianočný večierok. 
Viac o téme: Sa Hanba Na Práca Kolegovia Zamestnanie Večierok Šaty Vianočný Kolega Vianočné Outfit Outfity Ako Čo Večierky Šéf Firemný Nerobiť Správať Vianočnom Večierku
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy