12 unikátnych rád, ako mať jednoduchší život: Dajte zbohom komplikáciám

Každý deň musíte myslieť na milión vecí? Trápia vás pracovné záležitosti, vzťahy s blízkymi, starostlivosť o domácnosť, no zároveň ste ustarostený aj kvôli osobným záležitostiam? Toto všetko dá človeku poriadne zabrať, však? Našťastie pre vás máme 12 unikátnych rád, ktoré zjednodušia váš život po všetkých stránkach. Vyskúšajte!

 


 

Ako si zjednodušiť vzťahy

1. Napíšte si plusy a mínusy negatívnych vzťahov a nastavte si hranice
Nenechajte si ďalej ubližovať. Stanovte si prísne hranice toho, čo si k vám ľudia môžu a nemôžu dovoliť a dodržujte ich. Ak máte vzťah, ktorý vás unavuje a ničí, urobte rázny krok a prerušte s danou osobou kontakt. Vydržte tri mesiace a uvidíte, ako sa budete cítiť potom.

2. Spíšte si zoznam ľudí, ktorí vás najviac podporujú
Snažte sa s nimi tráviť čo najviac času. Nemusia to byť len tí, ktorí sú vám najbližšie, ale aj tí, ktorí sú od vás vzdialení, no radi by ste s nimi trávili viac času. Obklopovať sa ľuďmi, ktorí vás podržia za každých okolností, vám dodá pocit spokojnosti a úľavy.

3. Naplánujte si v kalendári, kedy sa stretnete s rodinou a vašimi najbližšími
Vidieť aspoň raz čas blízkych ľudí môže byť časovo náročné. Dohodnúť sa, zladiť termíny...  Mať prehľad v povinnostiach a stretnutiach vám pomôže jednoduchý kalendár, do ktorého si zapisujte termíny. Tak vás nič neprekvapí a budete si vedieť lepšie rozvrhnúť čas.
 

Ako si zjednodušiť pracovný život

1. Spíšte si zoznam všetkého, čo musíte urobiť, vyberte si 3 najdôležitejšie veci a začnite nimi
Takto získate prehľad v úlohách a môžete začať pracovať na tých, ktoré sú urgentné. Vďaka tomu už pracovné úlohy neodovzdáte s oneskorením.

2. Ak máte pre sebou úlohu, ktorú vybavíte za 2 minúty, urobte ju hneď
Vyhnete sa tak prokrastinácii a podarí sa vám dokončiť väčšinu úloh.

3. Odmietnite prácu navyše, ak nestíhate
Nie je nič zlé povedať nie vykonanie úloh, na ktoré nemáte čas.
 

Ako si zjednodušiť fungovanie v domácnosti

1. Roztrieďte si svoje veci
Vyberte si tie, ktoré si chcete nechať, ostatné darujte alebo vyhoďte.

2. Organizujte si svoj domov podľa kategórií, nie podľa izieb
Pomôže vám to udržať väčší poriadok a prehľad vo veciach. Vytvorte si kategórie oblečenie, knihy, ale napríklad aj malé predmety či zbytočnosti (tie vyhoďte).

3. Ak si chcete niečo kúpiť, počkajte 4 dni
Ak si chcete kúpiť niečo do domácnosti, neunáhlite sa. Počkajte 4 dni. Až po ich uplynutí sa rozhodnite, či danú vec naozaj potrebujete a chcete.
 

Ako zjednodušiť procesy vo vašej mysli

1. Doprajte si krátku prechádzku ráno alebo večer
Ak sa prechádzate alebo beháte, mozog uvoľňuje neuróny, ktoré redukujú úzkosť. Ranný pohyb vás dokáže nastaviť na deň pred vami a večerná prechádzka vás zas upokojí a lepšie spracujete to, čo sa počas dňa udialo.

2. Spíšte si pred spaním 3 veci, ktoré sa vám za deň podarili  a pomenujte aj dôvod
Tí, ktorí si osvojili túto činnosť, potvrdili nárast spokojnosti a šťastia.

3. Doprajte si pred spaním chvíľku iba pre seba
Nenechajte sa ničím a nikým rušiť, zabudnite na telefón, tablet či počítač. Buďte iba sám o sebou, meditujte alebo rozjímajte. To vám pomôže vyčistiť si hlavu, upokojiť sa a nastaviť sa na zvládnutie nasledujúceho dňa.

Viac o téme: S Partner Rady Sa Domácnosť V Práca Kolegovia Spokojnosť Šťastie Radosť Život Vzťahy Priateľ Jednoduchý Spokojný Živote Kolegami Zlí Trápim
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: success.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy