8 typov zamestnancov, ktorí by mali dostať výpoveď: Okamžite

Sú isté typy ľudí, ktorých je lepšie nezamestnať. Aký však človek naozaj je a aké má pracovné návyky, to sa dá na pohovore odhaliť len ťažko. Ak sa ale vo firme objaví niektorý z týchto ľudí, nadriadený by nemal váhať. Akí zamestnanci by si zaslúžili okamžitú výpoveď? A nie sú medzi nimi náhodou aj vaši kolegovia?


 

 

 

  1. Zamestnanci, ktorí ignorujú pravidlá vo firme
    Prísť načas do práce? Načo. Predĺžiť si obed? Určite! Odísť z práce čo najskôr? Ide sa! Ak zamestnávateľ drží vo firme človeka s takýmto prístupom, škodí tým sama sebe. Zamestnanec, ktorý ignoruje pravidlá, totiž kazí morálku v tíme. A tak ako porušuje pravidlá on, postupne môžu začať porušovať nariadenia aj ostatní.
  2. Zamestnanci, na ktorých sa nedá spoľahnúť
    Sľúbi a nesplní, úlohy nedodáva načas ale vždy s meškaním. Opäť ďalší z ľudí, ktorý môže negatívne ovplyvniť výkonnosť ostatných zamestnancov. Veď ak jemu prechádza neporiadnosť a nespoľahlivosť, prečo by sa mali ostatní snažiť?
  3. Zamestnanci, ktorí proti všetkému protestujú
    Stačí málo, aby sa plány zamestnávateľa prekazili. Ak je vo firme zamestnanec, ktorý sa búri proti všetkým novinkám, ľahko sa k nemu pridajú aj ostatní.
  4. Nekompetentní zamestnanci
    Vo firmách je veľa ľudí, ktorí majú viac šťastia než potrebných schopností. Ak niečo potrebujú vyriešiť, požiadajú o pomoc iných. Tým sa úloha vykoná, samotné pričinenie daného človeka je však nulové. Ak je daný zamestnanec naozaj nekompetentný, nemá vo firme čo robiť. Zaberá miesto šikovnejším.
  5. Zamestnanci, ktorí takmer vždy nie sú v práci
    Nemohli prísť, pretože ochoreli? Pretože ich vytopilo? Pretože im meškal spoj? Pretože bola na cestách zápach? Pretože bolo hrozné počasie? Načo platiť niekoho, kto reálne nič nerobí a využíva benevolentnosť zamestnávateľa?
  6. Zamestnanci, ktorí nie sú tímoví hráči a „kopú“ len za seba
    Ak sledujú len vlastné záujmy a snažia sa, aby v prvom rade vynikli len oni, žiadne šéf nemôže očakávať, že to v tíme s takýmto človekom bude fungovať.
  7. Ufňukaní zamestnanci
    Neustále sa sťažujú, aké to majú ťažké, ako veľa práce majú a že nestíhajú? Ak nadriadený počúva takéto fňukanie dlhodobo dokonca aj po tom, ako zamestnanca odbremenil, nemal by váhať. Ide totiž o zamestnancov, ktorí si nájdu čokoľvek, aby sa mohli sťažovať.
  8. Zamestnanci, ktorí šíria klebety
    Kameň úrazu v mnohých firmách: zamestnanci, ktorí milujú klebety a ešte radšej ich šírenie. To však nerobí „dobrú krv“ vo vzťahoch medzi kolegami. V práci by si mali zamestnanci riešiť v prvom rade pracovné povinnosti, nie, kto s kým randí alebo ako prišla oblečená Žaneta z oddelenia obchodu.
Viac o téme: S V Kolegovia Zamestnanec Vzťahy Kolega Zamestnávateľ Zlý Výpoveď Dostať Dať Práci Okamžitá Kolegami Zlí
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy