Omladnite o 10 rokov: Tieto kúsky vyhoďte zo šatníka a prekvapíte kolegov

Líčenie, ale aj štýl oblečenia odrážajú váš vek. Možno sa vám to nezdá, ale stačia drobnosti a pridáte si niekoľko rokov navyše. Niektoré kúsky oblečenia vyzerali dobre, keď ste mali 20 rokov, no ak by ste si ich obliekli dnes, pôsobili by ste pravdepodobne komicky. Na druhej strane, aj keď máte už o pár rokov viac, neznamená to, že sa váš šatník bude skladať len z oblečenia pre staršie dámy. Pozrite sa, akým typom oblečenia si zbytočne pridávate roky navyše a čo nosiť namiesto toho, aby ste vyzerali o 10 rokov mladšie.

Vzorované pančuchy

Nech vám v obchodoch tvrdia predavačky čo chcú, tieto pančuchy sú ideálne len na móla s modelkami, prípadne skvele poslúžia pri tvorbe módnych fotografií. V každodennom, bežnom živote, pôsobia nadmieru provokatívne, je ťažké ich skombinovať a v niektorých prípadoch vám dokážu pridať 20 rokov plus.

Omladnite o 10 rokov: Galéria fotiek (12)

  • Namiesto vzorovaných pančúch (ktoré vyzerajú skvele na nohe figuríny bez oblečenia) uprednostnite pančuchy bez vzoru a dekorácií. Tie jednak „nerozbijú“ váš outfit a zároveň budete pôsobiť elegantne a sofistikovane.

 

Tričká so širokými rukávmi

Tieto tričká – hoci sa vám môžu páčiť, sú trošku problematické. Vyzerajú totiž veľmi dobre iba na štíhlych ženách. Ak je vaša postava iná, bude lepšie, ak sa tomuto typu oblečenia vyhnete. Široké rukávy, ktoré má toto tričko pod ramenami, opticky rozširujú váš pás. A načo si zbytočne pridávať kilá, keď nemusíte?

Omladnite o 10 rokov: Galéria fotiek (12)

  • Vhodnejšie bude, ak si vyberiete tričká s klasickým strihom, jemne obopínajúcim postavu. Široké rukávy alebo rôzne vrstvenia na tričku spôsobujú len to, že budete vyzerať  objemnejšie.
     

Dlhé šaty

Dĺžka pod kolená, rôzne rozšírenia šiat – toto všetko jednak zakrýva vašu postavu a ešte k tomu vám to aj pridáva niekoľko rokov navyše. Ak šaty vyzerajú ako vrece na zemiaky, vyhnite sa im – inak si dokonale opticky zdeformujete postavu.

Omladnite o 10 rokov: Galéria fotiek (12)

  • Zbavte sa oblečenia, ktoré nemá tvar, ktoré je príliš dlhé a neforemné. Snažte sa nájsť si oblečenie, ktoré dobrým strihom zvýrazní vašu postavu. Voľte radšej jemne obtiahnuté šaty, ktoré ukážu prednosti, no zároveň zahalia všetko dôležité. Takéto šaty pôsobia štýlovo a elegantne.
     

Lesklé materiály a zvieracie vzory

Nosiť lesklé ľahké blúzky s potlačou v kombinácii so zvieracími vzormi je naozaj zlý nápad. Možno sa vám tento štýl obliekania páči, dohromady to však vyzerá lacno. Exotické kúsky oblečenia sú vždy problémom, zladiť ich nie je jednoduché. A nosiť ich na dennej báze tiež nie je najsprávnejšou voľbou.

Omladnite o 10 rokov: Galéria fotiek (12)

  • Priplaťte si radšej za kvalitu a vyberte si oblečenie, ktoré je vyrobené z príjemných a pohodlných materiálov. V prípade vzorov opatrne: menej je niekedy viac.
     

Priesvitné tričká

Takéto tričká sú do práce nevhodné a zároveň pôsobia lacno a vyzývavo.

Omladnite o 10 rokov: Galéria fotiek (12)

  • Do zamestnania noste tričká, ktoré neodhaľujú to, čo by kolegovia nemali vidieť.

 

Bláznivé tričká

Ak máte chuť kupovať si tričká s bláznivými nápismi, jasnými farbami a vtipnými sloganmi, sklameme vás. Tento druh oblečenia radšej prenechajte mladším.

Omladnite o 10 rokov: Galéria fotiek (12)

  • Vyberajte si tričká s decentným výstrihom, jednofarebné a s minimalistickým dizajnom. Dajte si tiež pozor, aby vám dobre sedeli. Stavte na klasiku, ktorá ani časom nevyjde z módy.
     

Oblečenie v odtieňoch hnedej, zelenej a tmavožltej

Sivozelená, olivová, tmavožltá či hnedá – tieto farby nepristanú každému. Dajte si teda pozor pri výbere oblečenia týchto odtieňov. Problémom tiež je, že práve tieto farby evokujú vrásky, vyšší vek a údajne spôsobujú aj to, že ľudská tvár v takomto oblečení vyzerá nezdravo.

Omladnite o 10 rokov: Galéria fotiek (12)

  • Namiesto toho vyskúšajte jemné, pastelové alebo zemité farby.
     

Kvetinové vzory

Ak máte v obľube svoj kabát s kvetinovým vzorom, sklameme vás. Ich éra je už dávno preč. Okrem toho, že niektoré pripomínajú starodávne koberce alebo závesy, pridávajú tiež pekných pár nelichotivých rokov navyše.

Omladnite o 10 rokov: Galéria fotiek (12)

  • Zvoľte si radšej jednofarebné oblečenie, bez potlače alebo dekorácií. Tieto kúsky sú garanciou toho, že budú vyzerať dobre aj o niekoľko rokov neskôr. A takáto investícia sa vyplatí.
     

Perlový náhrdelník

Perly sú síce klasikou, no nie každý ich vie nosiť vhodne a správne.

Omladnite o 10 rokov: Galéria fotiek (12)

  • Odborníci odporúčajú nevyberať si masívne kúsky, práve naopak: decentné, jemné a nenápadné náhrdelníky s perlami.
     

Jednofarebný kostým

Tieto kúsky oblečenia vyzerajú, že vám dodajú potrebnú serióznosť alebo profesionalitu, pri ich nosení však musíte rátať s tým, že vám pridajú niekoľko rokov navyše. Takisto vám nepridajú ani na atraktivite. Jednofarebné kostýmy už jednoducho dávno nie sú v móde.

Omladnite o 10 rokov: Galéria fotiek (12)

  • Uberte si pár rokov z veku: ak chcete pôsobiť mladistvo a sviežo, skombinujte tmavú sukňu a bledé sako a naopak.
     

Balónové šaty

Tento typ oblečenia bol trendy kedysi, dnes to už neplatí. Nielenže rozširuje postavu, ale budete „vďaka“ nim vyzerať staršie.

Omladnite o 10 rokov: Galéria fotiek (12)

  • Zvoľte si radšej sukňu ideálnej dĺžky: nie mini, ale s dĺžkou kúsok nad kolená a zvoľte k tomu blúzku alebo tričko s vhodným strihom. 
Fotogaléria k článku Počet fotiek: 12
Viac o téme: Práca Oblečenie Dress code
  • Autor: © Zoznam/es
  • Zdroj: Zdroj: brightside; Foto: brightside.me
 
Staršie správy
Staršie správy