Chcete vzťah, ktorý vydrží celý život? Dá sa to ľahšie než si myslíte

Zdroj: thinkstockphotos.com

Aj vy si vždy túžobne vzdychnete, keď vidíte starší manželský pár, ktorý aj po rokoch vyzerá zamilovane? Poviete si, že aj vy by ste chceli vzťah, ktorý vydrží až do konca života? Myslíte si však, že dosiahnuť to je veľmi ťažké? Možno sa mýlite, pretože mať fungujúci vzťah, ktorý vydrží až do konca života, nie je v podstate žiaden kumšt. Neveríte?

 

 


Mark Manson, autor knihy Dômyselné umenie, ako mať všetko u prdele, sa zaoberá otázkou dlhoročných a pevných vzťahov. Podľa neho je mať kvalitný a stabilný vzťah jednoduchšie, než si väčšina ľudí myslí. Ako je to možné? Pozrite sa, čo radí.

„Pokiaľ ide o vzťahy, myslím si, že by mali byť čo najnudnejšie,“ prichádza Manson s prekvapivou teóriou. Možno vám to príde zvláštne, no ak sa nad tým zamyslíte, skutočne šťastný muž a žena vo veku 80 rokov, ktorí tvoria pár 60 rokov, majú s nudou veľa spoločného. Nezostali spolu preto, pretože lietali na luxusné dovolenky a chválili sa ostatnými svojimi fotografiami, aby im každý hovoril, ako im to spolu pristane a ako dobre sa majú.

Tieto páry spolu zostali preto, pretože boli ochotní sa spolu nudiť. Boli ochotní stráviť dlhé roky spoločnými raňajkami, obedmi, večerami, rozprávaním sa o stále rovnakých nudných veciach, sledovaním filmov, varením, zaspávaním v jednej posteli a prebúdzaním sa vedľa jednej a tej istej osoby. A fungovalo to. Nebolo to nič výnimočné, vzrušujúce, nič, čo by ľudí okolo nich ohúrilo, nebola to žiadna dráma, ani lietanie tanierov.


Prečítajte si tiež: Chcete vychovať úspešné dieťa? Týchto 11 rád musí poznať každý rodič


A práve to je dôležitá vec, ktorú by ľudia mali pochopiť. Najmä dnes si mnoho ľudí myslí, že nuda je zlá. Nechcú byť nudnými ľuďmi, chcú byť tými, ktorí sú pre ostatných zaujímaví, vedú zaujímavý život, ktorý sa dá závidieť. To však koliduje s tým, čo robí dobrý vzťah dobrým. Vo väčšine prípadov totiž platí, že to, čo vás robí zaujímavým človekom v živote, vás robí strašným partnerom vo vzťahu. Chcete fantastickú kariéru a obetujete jej všetok svoj čas?  Tak ale strácate čas budovať si vzťah. Chcete navštevovať večierky s dôležitými ľuďmi z branže, z ktorých sa  vraciate nad ránom? Málokto by mal pochopenie pre takéto fungovanie vo vzťahu. Radi si doprajete pravidelné pánske alebo dámske jazdy? Namiesto toho ste mohli mať pekný večer s partnerom a stráviť svoj čas – ktorého je už popri práci aj tak málo, s ním.

Nie je veľa ľudí, ktorí sa chcú dobrovoľne nudiť. Ktorí sú ochotní zaviazať sa k stereotypu, rovnakým, dookola sa opakujúcim činnostiam a k jednej jedinej osobe. „Myslím si, že by sme mali prestať nudu považovať za niečo zlé a vynechávať ju z našich životov. Zažiť občas nudu je úplne v poriadku. Mali by sme sa na ňu začať pozerať ako na dobrú vec, ktorá môže pomôcť našim vzťahom.“

Viac o téme: Na Rozvody Vzťah Život Vzťahy Tajomstvo Nájsť Udržať Celý Ako Vzťahov Šťastných Dlhoročných
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy