Mladú ženu vyhodili z práce: Zamestnávateľovi prekážalo, ako vyzerá

Prípad Dilek Edwardsovej, ktorá dostala výpoveď z práce preto, lebo údajne vyzerala príliš dobre, vyvoláva otázku, či nejde o druh diskriminácie. Žena pracovala ako masérka a cvičiteľka jogy u chiropraktika a jeho manželky. Ten priznal, že dostala výpoveď z dôvodu, že vyzerala príliš sexi a jeho manželka by na ňu mohla začať žiarliť.



 

 

V roku 2013 dostala Edwardsová výpoveď. Chiropraktik, ktorý ju zamestnával, sa rozhodol prepustiť ju, pretože si myslel, že by jeho manželka, bývalá playmate, mohla začať žiarliť, keďže masérka bola údajne príliš sexi.

Mladá masérka sa však rozhodla nenechať túto výpoveď len tak. Rozhodla sa svojho bývalého zamestnávateľa zažalovať, pretože podľa nej sa stala obeťou diskriminácie. Tvrdila, že nemôže dostať  vyhadzov  iba pre to, ako vyzerá. Prekvapivo, súd jej námietku zamietol. Podľa súdu neboli žiadne z jej práv porušené. To bolo ešte v roku 2016.


Prečítajte si tiež: Vzorný zamestnanec španielskeho Lidla dostal padáka: Dôvod výpovede vás dostane


Proti tomuto rozsudku sa však Edwardsová rozhodla odvolať a až v roku 2017 sa jej podarilo rozsudok súdu zrušiť. Jej advokát tvrdí, že je jednoznačnou diskrimináciou, „ak žena dostane výpoveď z dôvodu, že vyzerá dobre, nie je dostatočne sexi alebo pre hocijaký iný dôvod, ktorý súvisí s jej výzorom“. Ako však tento „súboj“ dopadne, ukáže až čas.

Edwardsovej prípad však nie je jediný. Niečo podobné sa odohralo v roku 2013, kedy americký zubár ako dôvod prepustenia svojej dentálnej hygieničky uviedol, že je neodolateľne atraktívna. Zubár tiež tvrdil, že hygienička musí zo zamestnania odísť, pretože je hrozbou pre jeho manželstvo. Aj v tomto prípade však súd rozhodol, že dôvod výpovede bol absolútne v poriadku.

 

 

Viac o téme: Žena Pekná Zamestnávateľ Výpoveď Kolegyňa Výzor Vyhodil Zamestnanca Zamestnankyňu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: nydailynews.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy