Prečo vás ľudia nemajú radi? Staňte sa človekom s charizmou, netreba toho veľa

Sú ľudia, ktorí majú dar, že sú aj bez väčšieho pričinenia v spoločnosti obľúbení. Neznamená to však, že ak vy tento dar vo vienku nemáte, nemáte šancu dosiahnuť niečo podobné. Môžete sa naučiť, ako si získať ľudí a akým chybám sa vyhnúť, ak chcete, aby vás vaše okolie malo rado. Akým hlúpym zlozvykom sa treba vyhnúť, vám prezradíme v tomto článku.

 

 

 

  1. Keď sa chválite „skromne“
    Poznáte ľudí, ktorí sa nenápadne, skromne pochvália, no robia to len preto, aby strhli pozornosť na seba a na to, čo vykonali? Veľmi často vystupujú skromne a akoby hanblivo, čím sa snažia zamaskovať vychvaľovanie. Takéto správanie je však rovnako neobľúbené ako v prípade otvoreného chválenia sa. Nielen pre samotné vychvaľovanie, ale aj zavádzajúci, falošný spôsob, akým to človek robí.
  2. Keď ste suchár
    Alebo inými slovami bez zmyslu pre humor. Nikto nemá rád príliš vážnych ľudí, pretože je s nimi väčšinou nuda. Dobrá nálada, veselosť a optimizmus je to, čo priťahuje každého človeka. Zaraďte ich do svojho denného repertoára aj vy.
  3. Keď sa nepýtate dostatočne veľa
    Jedna z najväčších chýb, ktorú ľudia pri konverzácii robia, je, že sa príliš sústredia na to, aby niečo povedali, a tak často druhú stranu vôbec nepočúvajú. Dá sa však tomu vyhnúť veľmi jednoducho – stačí sa pýtať rôzne otázky. Ľudia totiž chcú mať pocit, že sú počúvaní, no nielen to. Chcú vedieť, že sa zaujímate o to, čo im hovoríte. Pri rozhovore teda nebuďte zahľadení do seba, ale ukážte záujem osobe, s ktorou sa rozprávate.
  4. Keď sa počas rozhovoru bavíte s telefónom
    Nič nie je prejavom väčšej neúcty ako keď pozeráte do telefónu, pokým vám niekto niečo rozpráva. Ak to robíte pri stretnutiach s ľuďmi pravidelne, nemôžete sa čudovať, ak k vám neprechovávajú náklonnosť.
  5. Keď ste prehnane priateľský
    Áno, je dobré, ak si chcete medzi ľuďmi robiť priateľov, dajte si však pozor, aby ste to nepreháňali. Aj v tomto prípade totiž platí, že menej je niekedy viac. Nebuďte dotieraví, otravní a prehnane priateľskí. Tým skôr ľudí od seba odoženiete, budete totiž pôsobiť ako zúfalec.
  6. Keď ohovárate
    Viete si predstaviť, ako vás vnímajú ľudia, ak za nimi prídete a niekoho ohovárate? Touto činnosťou si o sebe vytvárate obraz negatívneho a zlomyseľného človeka. Ak si teda myslíte, že si niekoho nakloníte na svoju donášaním klebiet, ste na omyle.
  7. Keď ste príliš konzervatívny
    Ľudí si nezískate, ak vám chýba „otvorená myseľ“. Veď kto by chcel viesť rozhovor s niekým, kto neprijíma iné názory ako svoje? Byť otvorený je veľmi dôležité predovšetkým na pracovisku, pretože len tak budete schopní prijímať nové nápady, ale aj pomoc.
  8. Keď ľuďom priskoro prezradíte príliš veľa
    Mnoho ľudí si myslí, že si ich ostatní obľúbia, ak sa im zveria s nejakým tajomstvom. Vytvorenie priateľstva však trvá istý čas, nedá sa to urýchliť. Niektorí sa to však snažia urobiť aj napriek tomu. Preto o sebe prezradia veľmi veľa (o svojich problémoch v súkromí či s financiami), často aj ľuďom, ktorých však až tak dobre nepoznajú. Niektoré osobné informácie sú ale vhodné iba pre človeka, ktorý vás dobre pozná. Takto váš však druhá strana môže vnímať len ako osobu, ktorá sa potrebuje vyrozprávať a posťažovať. Prípadne si o vás urobí nesprávny názor, pretože vás dobre nepozná a nie je úplne zasvätená do pozadia vašich problémov. Obľúbení ľudia však presne vedia, že až postupom času je vhodné „otvoriť sa“ a týmto zdôverením posilnia vznikajúce puto.
  9. Keď zdieľate príliš veľa vecí na sociálnych sieťach
    Niekoľko štúdií ukázalo, že ľudia, ktorí pridávajú príliš veľa príspevkov na sociálne siete, tak robia z dôvodu získania pozornosti. Týmto správaním si však spôsobujú len to, že ich ľudia prestanú mať radi. Buďte si istí, že nikoho nezaujíma, čo ste jedli na raňajky, aký ste mali obed a ako chodíte každý deň venčiť vášho psíka. Zdieľanie podrobností a často aj nedôležitých informácií zo svojho života dokáže narobiť veľa škody, majte to na pamäti.
Viac o téme: Sa Zlozvyk Získať Zbaviť Obľúbený Ako Zlozvyky Networking Priateľov Zlozvykov
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: pixabay.com
 
Staršie správy
Staršie správy