7 vecí, ktorými kolegov rozčúlite do vývrtky: Takto sa obľúbencom nestanete

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Možno si myslíte, že máte medziľudské vzťahy dokonale zvládnuté. Dobre si však všimnite, či sa s vami kolegovia naozaj rozprávajú radi, alebo sa snažia tých niekoľko minút rozhovoru či stretnutia nejako pretrpieť. Veľmi totiž závisí od toho, ako sa k ľuďom správate a ako vystupujete. Nerobíte náhodou niekedy nevedomky niektorú z týchto vecí aj vy? Ak áno, rýchlo s tým skoncujte, inak vás na pracovisku nebudú mať radi.

 

 

  1. Keď ich nepustíte k slovu
    Skúste sa niekedy pozorovať pri rozhovore s kolegami. Musíte vždy niečo povedať a len málokedy vás zaujíma názor iných? Je normálne, že sa chcete vyrozprávať a podeliť o novinky. Ak však ľuďom nedáte šancu nič povedať, môžete očakávať, že okruh tých, ktorí s vami budú ochotní viesť rozhovor, bude čoraz užší.
  2. Keď rozprávate len o sebe
    Táto zlá vlastnosť úzko súvisí s prvým bodom.  Ak stále hovoríte len o tom, čo sa vám podarilo, na čom pracujete, kam sa chystáte a ani vám nenapadne spýtať na novinky toho druhého, vyslúžite si povesť sebca, ktorému sa ľudia budú vyhýbať oblúkom.
  3. Keď ľudí nepočúvate
    Možno sa aj ľudí spýtate na ich názor, no v skutočnosti ich nepočúvate a netrpezlivo čakáte, kým skončia, aby ste znova mohli spustiť vy? Ľudia si rýchlo všimnú, že ich vlastne nepočúvate a to, čo vám hovoria, ide jedným uchom dnu a druhým von a vôbec si nepamätáte, čo vám povedali. Nečudujte sa preto, ak s vami nebudú chcieť tráviť veľa času.
  4. Keď nemáte spôsoby
    Ak sa správate arogantne, povýšenecky, drzo, bez úcty a rešpektu, len ťažko sa zradíte na zoznam obľúbených kolegov.
  5. Keď z vašich slov nevychádza nič pozitívne
    Nepáči sa vám dnešné počasie, nechutí vám jedlo na obede, nahneval vás partner či deti, pohádali ste sa s kolegom z 8. poschodia a o tomto všetkom rozprávate ľuďom okolo vás. Čo myslíte, ako sa to počúva? Ak na všetko neustále frflete, nemôže vás prekvapiť, že na obed začnete v práci c hodiť sám.
  6. Keď sa správate sebecky
    Iba od ľudí beriete, no nič nedávate na oplátku späť? S ľuďmi sa bavíte iba vtedy, ak niečo potrebujete? A čudujete sa, že máte problém v medziľudských vzťahoch? Pre človeka je prirodzené myslieť v prvom rade  na seba, ak ste však len obyčajný egoista, ktorý nehľadí na iných a ide za svojím aj cez mŕtvoly, neočakávajte úprimné priateľstvá.
  7. Keď predstierate, že ste niekým iným
    Možno si myslíte, že ľudí oklamete, skôr či neskôr však pravda vyjde na povrch. Nevytvárajte o sebe obraz niekoho iného, nevymýšľajte si fantastické príbehy o svojom osobnom živote. Ľuďom budete sympatický pre to, aký ste, nie akým by ste mohli byť. A ak odhalia vaše lži, budete pre nich len falošný zúfalec, ktorý sa snažil upútať pozornosť.
Viac o téme: Na Kolegovia Vzťahy Kolega Obľúbený Byť Ako Kolegov Pracovisku Rozčuľujú Rozčuľuje
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy