Dalajlámov recept na šťastný život: Toto robte každé ráno, zmena vás prekvapí

To, ako odštartujete ráno, má vplyv na celý váš deň. Je preto dôležité začať ho tak, aby ste boli dobre naladený a spokojný. Inšpirovať sa môžete Dalajlámom, ktorý prezradil svoj recept na správny začiatok nového dňa. Chcete vedieť, v čom spočíva jeho tajomstvo?

 

 

 

 

Dalajláma nedávno odhalil, čo je podľa neho najlepší spôsob, ako začať deň. Podľa neho sa tajomstvo skrýva v pozitívnom nastavení mysle, aby ste boli pripravený dosiahnuť viac a byť úspešný. Ak si osvojíte túto činnosť, docielite, že budete lepšie vychádzať s ľuďmi a lepšie sa vám s nimi bude spolupracovať.

Každý deň, hneď po zobudení, myslite na toto: „Som šťastný, že som sa zobudil a že som živý. Dnes všetku svoju silu  využijem na to, aby som sa neustále zlepšoval, aby som vedel lepšie pochopiť iných, aby som prispel k tomu, aby sa aj ostatní mali dobre. Dnes budem ku každému pristupovať láskavo, nebudem nahnevaný, ani si nebudem o nikom myslieť nič zlé. Dnes poteším ľudí okolo mňa najviac, ako len budem môcť.“

Aby ste váš deň odštartovali správne, robte toto

  1. Nájdite si príjemnú polohu
    Nájdite si tichú miestnosť, ktorá vám umožní meditovať a kde vás nikto nebude vyrušovať. Môžete sedieť na gauči, alebo ležať na zemi – vyberte si, čo je vám najpríjemnejšie.
  2. Cíťte svoje telo
    Cítite napätie alebo nepríjemné pocity? Uvoľnite sa a zbavte sa všetkých tlakov či čohokoľvek, čo vás ťaží. Snažte sa dosiahnuť pocit ľahkosti.
  3. Zamerajte sa na dýchanie
    Snažte sa dýchať v prirodzenom rytme, nesnažte sa ho upravovať, meniť, jednoducho začnite dýchať tak, ako je vám najpohodlnejšie.
  4. Buďte trpezlivý
    Možno zistíte, že sa vám toho v hlave preháňa veľa a nebudete to vedieť zastaviť. To je prirodzené, nebuďte preto na seba príliš prísny. Akceptujte, že vaša myseľ má toho veľa na práci, snažte sa však vrátiť späť z akejkoľvek myšlienky späť k dýchaniu a uvoľneniu.
  5. Pokračujte v tom 5 až 7 minút
    Pokračujte v zameriavaní sa na dýchanie a zostaňte v uvoľnenej polohe.
  6. Spojte sa s vaším telom
    Pred tým, ako tento rituál ukončíte, sa vaša myseľ musí vrátiť späť do vášho tela. Ešte stále relaxujte, osloboďte sa od napätia, začnite sa však znovu „spájať“ s vaším telom, aby ste mohli precitnúť z meditácie.
Viac o téme: Šťastie Život Šťastný Recept Rituál Byť Dosiahnuť Ako Ranný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: ewao; Text: es; Foto: ewao

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy