Naučte sa čítať myšlienky vášho šéfa: Týchto 5 vecí od vás chce bez toho, aby vám to povedal

Je pre vás váš nadriadený záhadnou osobou? Jeden deň je vrelý a príjemný, na druhý deň zas chladný a neprístupný? Ak má takéto premenlivé nálady, ako vôbec zistiť, čo od vás po pracovnej stránke vyžaduje? Nie je to však vôbec zložité: stačí, ak sa naučíte čítať jeho myšlienky. Pozrite sa, akých päť vecí vyžaduje každý šéf bez toho, aby vám to povedal.

 

 

 

  1. Prevezmite vedenie
    Váš šéf má toho veľa na starosti. Nemá čas zaoberať sa všetkým, preto by bol rád, ak by sa niektorých povinností „zbavil“. To je pre vás veľká príležitosť – odbremeniť ho, pomôcť mu a zároveň si ho tým získať. Ak mu pomôžete vyriešiť nejakú záležitosť – hoci aj menšiu, vybudujete si dojem spoľahlivého a zodpovedného zamestnanca, ktorého bude chcieť mať vždy poruke.
  2. Dajte mu vedieť, ak máte problém
    Ak s niečím nie ste spokojný, túžite po zmene, alebo si jednoducho nie ste niečím istý, ozvite sa. Nečakajte, že váš šéf príde za vami, že „do vás vidí“. Ak mu nedáte vedieť, že je niekde problém, nebude to môcť vyriešiť a vaša nespokojnosť a frustrácia sa bude len zbytočne predlžovať.
  3. Nemeškajte a buďte pripravený
    Váš šéf to nemusí priamo povedať, je však samozrejmé, že od vás očakáva, že prídete do práce načas, budete si riadne plniť svoje povinnosti, hotové úlohy dodáte načas, budete dodržiavať termíny stretnutí a prídete na ne pripravený. Celkom jednoduché, čo poviete?
  4. Pýtajte sa, „zatlačte“, ak treba a ponúknite alternatívne riešenia
    Do danej firmy vás zobrali preto, lebo disponujete istými schopnosťami a zručnosťami, ktoré si na vás cenia. Možno je váš šéf rázny, nemusíte mať preto ale pocit, že musíte na všetko prikyvovať a so všetkými jeho nápadmi súhlasiť. Ak dostanete lepšiu myšlienku, ako sa dá niečo vo firme urobiť, nenechajte si ju len pre seba, ponúknite ju vášmu šéfovi. Nadriadení chcú tiež vedieť, ak vám niečo nie je jasné – pokojne sa preto opýtajte v prípade, že niektorým veciam nerozumiete.
  5. Pomôžte mu stať sa vaším lepším šéfom
    V ideálnom svete by si od vás váš nadriadený pýtal feedback sám. Chcel by vedieť, s čím ste spokojný a naopak, čo sa vám na jeho manažovaní nepáči. Hovoríme však o ideálnom svete, v tom reálnom to býva mnohokrát inak. Ak si však myslíte, že je váš šéf otvorený a bol by ochotný počúvať vás, skúste mu poskytnúť spätnú väzbu. Na začiatok postačí aj krátky e-mail s vyzdvihnutím toho, čo ste uvítali – napríklad poďakujte za pomoc na nejakom projekte. Takto nenápadne mu môžete ukázať, aký štýl manažovania si predstavujete.
Viac o téme: V Práca Zamestnanie Nadriadený Obľúbený Byť Ako Vychádzať Šéf So Práci Šéfom
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy