Máte neporiadok na pracovnom stole? O tieto problémy si koledujete

Ilustračné fotoIlustračné foto

Pokiaľ ide o biznis a úspech, či sa vám to páči alebo nie, ide s nimi ruka v ruke aj výzor. Neznamená to ale, že teraz musíte začať nosiť do práce obleky s kravatami či kostýmy. Je to aj o tom, ako vyzerá vaše pracovné miesto. S tým, ako vyzerá pracovný stôl, „bojuje“ každý zamestnanec. Niektorí tento boj prehrávajú, iní sú zas úspešní a majú ho dokonale čistý a zorganizovaný. Ako ste na tom vy a prečo by ste mali dbať na čistenie vášho pracovného stola?

 

Prečo je dôležité čisté pracovisko?

  1. Profesijný a osobný imidž
    Čo by povedal o vašom pracovnom stole náhodný okoloidúci? Váš neuprataný stôl nielenže vypovedá klientom či spolupracovníkom o vašej slabej úrovni poriadkumilovnosti, zároveň to však môže naznačovať, že zhruba podobne asi pristupujete aj k svojej práci.
    Pamätajte si: uprataný pracovný stôl vám pomáha byť efektívnejším, produktívnejším, ľahšie nájdete veci, ktoré potrebujete a rýchlejšie dokončíte veci, na ktorých pracujete. Takisto ak vás navštívi klient, ukážete sa v tom najlepšom svetle: že svoju prácu beriete seriózne a ste profesionál.
  2. Firemný imidž
    Neuprataným stolom neškodíte len sebe, ale aj spoločnosti, pre ktorú pracujete. Ak totiž príde návšteva do firmy a uvidí, v akom „chlieviku“ si jej zamestnanci nažívajú, nevytvorí si o nej asi najlepší dojem.
  3. Zdravie
    Jeden z najsilnejších dôvodov, prečo by ste nemali otáľať s uprataním si vášho pracovného stola, sú tiež zdravotné dôvody. Mnohé výskumy ukázali, že ovzdušie na pracovisku a aj samotné pracovné pomôcky môžu ovplyvňovať zdravotný stav človeka. Viete, koľko baktérií sa nachádza na vašom pracovnom stole, klávesnici alebo myši? Počuli ste už o tom, že používaním klimatizácie, ktorá sa pravidelne nečistí, tiež hrozia rôzne choroby od nádchy až po astmu? Pravidelne sa starajte o čistotu vášho pracovného stola, požadujte aj od zamestnávateľa, aby vám zabezpečil zdraviu vyhovujúce pracovné prostredie.
Viac o téme: Stôl V Práca Bordel Neporiadok Práci Stole
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: zbestlimo; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy